EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Det gode liv

Dag 153. Fredag d. 02/12-05


hpim4317_tn.jpg

""Flot"" motorcykel tur langs Saigon floden

Jeg sad nu i en bus på vej mod Cambodia. De sidste mange dage havde været interessante... og ikke mindst dyre. Jeg havde sprunget budgettet adskillige gange, hvilket fik mig til at tænke om det havde været dét værd.
Hvad havde jeg egentligt oplevet?

hpim4349_tn.jpg

Mekong deltaet

Da Phaedra og jeg ankom til Ho Chi Minh, indlogerede vi os på Kim Long Hotel. Det var et hyggeligt lille hotel, med en god lokation, hvilket blandt andet indebar en super juice bar lige overfor samt en suspekt bar som nabo.
I samme ånd som det meste af den tid, jeg havde tilbragt med Phaedra, gik vi naturligvis ud og drak en tår gin & tonic i ny og næ. På én af disse byture endte vi på den suspekte bar, hvor vi spillede lidt pool. Umiddelbart var baren nok ikke tiltænkt kvindelige gæster, hvilket bare gjorde situationen sjovere... og jeg fik den sjældne chance at se slagets gang uden selv at være headhuntet.

hpim4363_tn.jpg

hehe... cool!

Vi havde naturligvis også den sædvanlige by-rundtur på motorcykel. Vi fandt to chauffører der var på vanviddets rand... de var om ikke andet motorcykelbøller!
Jeg måtte også efterhånden indse, at jeg havde et særegent talent for at finde de grimmeste chauffører på markedet. Jeg havde egentligt ikke selv tænkt over det, men da Phaedra nævnte noget om det, måtte jeg da give hende ret.
Man skulle tro at de ville føre én den flotteste vej rundt, men nej! Ikke vores chauffører. De mente vist, at vi burde se al slum i Ho Chi Minh... især strækningen langs floden.
Jeg havde kraftigt behov for en barbering, så vi bad chaufførerne køre forbi en barbershop. Det var åbenbart ikke normal ting i Vietnam... men ok, når man tog de lokales skægvækst i betragtning, ville en dedikeret barberer nok også hurtigt gå fallit. I stedet kørte de os til frisørsalon, som vist kunne lidt ad hvert. Jeg fik i hvert fald min barbering samt en klipning af en pige i et meget kort skørt. Det hele blev sluttet af med en massage, der sendte mig til himmels. Anstændig massage, naturligvis!

hpim4368_tn.jpg

God frokost med Elefantøre fisk fra floden

Vi tog også tre dages sejltur i Mekong deltaet. Vi valgte at tage en privat tur, hvilket naturligvis var dyrere, men betød at vi kunne helt selv kunne bestemme, hvad vi ville og ikke ville.
Det var dejlige tre dage, som hovedsageligt stod på afslapning. Vi havde privat chauffør, som kørte os imellem de forskellige sejlture, og bådene vi sejlede i var vist beregnet til flere, men vi havde dem selvfølgelig for os selv. Det var nogle dage, hvor man kunne føle sig som en konge.

hpim4380_tn.jpg

Handel ved Cai Be Floating Market

De gode tider stoppede dog ikke, da vi kom tilbage til Ho Chi Minh.
Phaedra skulle hjem til Australien, og for ligesom at slutte af med et bang, indlogerede vi os på Renaissance Riverside Hotel. Det var et femstjernet luksushotel, hvor vores guide, der tidligere havde arbejdet dér, skaffede os en super hjørne-suite med udsigt over både floden og byen.
Disse par dage levede vi det gode liv med masser af roomservice på hotellet, cognac og cigarer i byen samt god mad.

hpim4388_tn.jpg

Børn på en rismark

Da Phaedra skulle mod lufthavnen den sidste dag, sagde vi farvel, hvorefter jeg drog mod det billige backpackers kvarter. Dér indlogerede jeg mig på et hotel med HBO og brugte de næste par dage på at slappe af.

hpim4394_tn.jpg

Udsigten fra Sam Mountain

De sidste par dage jeg var i Vietnam mødte jeg en fyr fra Schweiz, som jeg havde et par byture med. Den første var ustyrlig morsom og gik helt op druk... jeg kan vist ikke huske alt fra denne nat, men da jeg vågnede næste morgen, nærmere betegnet hen over middag, havde jeg mistet mit ur fra Rusland. Jeg takkede trods alt alle højere magter for, at jeg efterlod mit rigtige ur tilbage i Danmark.

hpim4434_tn.jpg

Vores værelse på Renaissance Riverside Hotel

I bussen sad jeg nu med et smil på læben; hvis jeg så bort fra mit ur, så havde det såmænd været det hele værd.

img_3418_tn.jpg

Hyggelig bytur