EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Dovenskaben længe leve

Dag 127. Søndag d. 06/11-05


hpim4074_tn.jpg

Et ""Culture Palace"" uden meget kultur

Jeg burde nok være taget videre til Hue, som var min næste planlagte destination, denne dag, men jeg var blevet halvdoven i Hanoi. Der var ellers ikke så meget mere at se, men jeg tænkte at jeg jo kunne prøve at finde en biograf, der viste engelsk-talende film.

hpim4108_tn.jpg

Indgangen til The Temple of Litterature

Jeg startede dagen med at tørre mine penge, som stadig var våde efter Mt. Fansipan. Derefter gik turen til stam-brunch-restauranten Little Hanoi, der serverede byens absolut bedste sandwiches.

hpim4079_tn.jpg

Haven i templet

Herefter tænkte jeg at det kunne være cool at se en film i en biograf. Tidligere havde jeg købt en Lonely Planet for en mistænkelig lille sum penge, og nu hvor jeg ville finde den anbefalede biograf, viste det sig at et kort, der delte sig over to sider, ikke havde det inderste af kortet med. Det var vist en kopi, utroligt!
I stedet fandt jeg en anden biograf, som var med på kortet, og kørte straks dertil. Den havde dog ikke nogle engelsktalende film, så i stedet vandrede jeg videre til et nærtliggende Culture Palace. Det var billigt at komme ind, men til gengæld viste det sig også bare at være et tøjudsalg i en flot bygning!?

hpim4085_tn.jpg

...

Det var vist tid til at være kulturel, så efter det spændende kulturhus, tog jeg videre til the Temple of Litterature, hvilket var ganske fascinerende.
Jeg var vist kommet over alle templerne, jeg havde set de sidste par måneder, og nød bare at vandre rundt i det gamle tempel.

hpim4088_tn.jpg

...

Tilbage på hotellet faldt jeg tilfældigvis i snak med Silje, en norsk pige, som også var på gennemrejse i Vietnam. Hun havde en aftale med et par om at gå ud og spise, og med ét blev jeg inviteret med.
Det var en hyggelig middag, og det viste sig sjovt nok at parret havde rejst næsten samme rute som mig.

hpim4090_tn.jpg

Og helt indenfor i templet

Bagefter blev jeg inviteret med til the Temple of Litterature dagen efter, men det havde jeg jo lige set, så jeg takkede pænt nej. De skulle også se et Water Puppet Show næste aften, så der aftalte vi at mødes igen.

hpim4096_tn.jpg

Lidt mere af haven

Aftenen sluttede jeg af med at købe M&M's, Pepsi, da de ikke havde andet, samt nogle vietnamesiske honninge-nøddestænger, og så se Cartoon Network den halve nat.

hpim4101_tn.jpg

...