EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Proteinrig salat

Dag 120. Søndag d. 30/10-05


hpim3978_tn.jpg

Flot morgenudsigt, trods kedeligt og gråt vejr

Klokken 07:30 fik vi serveret morgenmad, hvorefter vi satte kurs mod Cat Ba øen. Dér skulle halvdelen af gruppen sættes af, da de havde valgt en tre dages tur med sidste aften på hotel.
Jeg havde fravalgt den sidste dag på grund af, jeg havde set i programmet at den indebar et besøg til en lokal børnehave.
Nu var jeg dog kommet i tvivl, om jeg mon havde set på en forkert tur. Øen skulle, efter sigende fra en vietnamesisk pige der var med på turen, have en ganske fascinerende national park med en abeart, der kun levede dér.
Da vi var sejlet derfra ærgrede jeg mig lidt over ikke bare at være stået af.

hpim3985_tn.jpg

Lokale fiskere

Mac og Russel, to new zealændere, snakkede om Sapa, der ellers havde været min næste planlagte destination. De kunne fortælle at det skulle være forfærdeligt turistet, og at landsbybeboerne utroligt nok stadig bar deres nationaldragter. Åbenbart helt upåvirket af den udefra kommende verden!?
Nu var jeg kommet i tvivl, om jeg skulle tage dertil. Ydermere havde jeg jo lige sendt alt mit ekspeditionsudstyr til Danmark, så jeg havde ikke engang nok til at trekke op på Mt. Fansipan, Vietnams højeste bjerg.

hpim3995_tn.jpg

Bare et billede for at fejre et godt liv... og at jeg atter så normal ud!

Inden vi sejlede tilbage til Halong Bay havn, var der lige tid til et hulebesøg - denne gang sejlende i en lille motorbåd.
Vejret havde åbenbart bevirket, at vandet var grønt og ugennemsigtigt. Guiden sagde at man ellers ville have kunnet se nogle røde koraller i en den ene lille lukkede bugt, vi var sejlet ind i via en hule. Det var da ærgeligt, men i stedet så jeg på klipperne, der næsten tiggede om at blive klatret. Udover to snoldede ture havde jeg nu ikke klatret i fire måneder. Ak!!!

hpim3997_tn.jpg

Det var en båd lig denne vi sejlede i

Tilbage i Halong Bay havn blev vi, efter ti vietnamesiske minutter der viste sig at være en time for sent, hentet af en bus, der kørte os til en nærtliggende restaurant, hvor vi skulle have frokost.
Der blev disket op med den ene ret efter den anden, der ved første øjekast så lækre ud. De smagte tilmed ganske godt. Ved sidste øjekast, da vi næsten havde spist op, ændrede det sig dog radikalt, da Clodagh, én af to irske piger med på turen, fandt en kakkelak i salaten. Vi var nu alle helt færdige med at spise, selvom vi var enige om, at det da ville have været bedre manérer, hvis vi havde spist op. De havde jo trods alt tilberedt dyret for os!

hpim4014_tn.jpg

Tunnel, der førte til en flot og lukket bugt

Da vi kom tilbage til Hanoi, checkede jeg ind på samme hotel, hvor der naturligvis stadig ikke var nogle frie senge i sovesalen...til gengæld fik jeg samme værelse.

hpim4017_tn.jpg

Bare et billede taget på vejen tilbage til Hanoi

Resten af aftenen slentrede jeg lidt rundt og lavede ikke så meget, da jeg ikke følte mig helt på toppen. Jeg overvejede om det mon var efter frokosten, hvilket blev bekræftet senere... uden at gå i detaljer.