EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Klatring, yeah!

Dag 241. Tirsdag d. 28/02-06


hpim5366_tn.jpg

Mange klatrere ved One-Two-Three

Turen til Krabi var lang, meget lang, og ikke mindst udmattende, hvilket skyldtes mit nødvendige border-run til Myanmar, så da jeg endelig ankom til Krabi by efter 23 timers rejse, hovedsageligt tilbragt i bus, fandt jeg heldigvis hurtigt et billigt sted at overnatte.
Efter en fantastisk pizza, i hvert fald efter asiatisk standard, på Bolero Pizzaria, gik jeg så naturligvis tidligt i seng.

hpim5372_tn.jpg

Jeg mente, MANGE klatrere ved One-Two-Three

Næste dag tog jeg en båd til den afsidesliggende Railay Beach, som ikke kunne tilgås på anden måde grundet de mange klipper, som jo så til gengæld fik de fleste turister dertil i første omgang. Det var en god og lang tur på 45 minutter, som tog os ti passagerer i den såkaldte longtail boat forbi en flot kystlinie.
Da jeg ankom indlogerede jeg mig på Ya Ya resort, som jeg havde læst om på internettet. Det skulle efter sigende være noget af det billigste og meste centrale... ingen af delene var helt korrekte; dog ej heller helt ukorrekte. Det var udemærket.
Resten af dagen spenderede jeg på at finde klatrebutikkerne, der alle havde et minimalt udvalg til nogle helt ens og absolut ikke minimale priser. Hos Cliffsman bestilte jeg dog en klatreguide til dagen efter, da jeg endnu ikke havde fundet en klatremakker.

hpim5383_tn.jpg

En fræk abe på en tur, hvor Peter og jeg ikke kunne finde vores næste klatreområde

Næste dag tog jeg så ud og klatrede med denne guide, som var mere interesseret i at rende efter piger end at være opmærksom på klatringen. Og når jeg nu skriver om klatring, så må jeg jo indrømme, at jeg ikke ligefrem imponerede mig selv! Jeg kunne med nød og næppe(!) kæmpe mig op af en let 6a på top-reb, og sidst på dagen stoppede guiden festen, da jeg var for træt til at føre en 5 rute.
Generelt en skidt dag, men der var dog ét lyspunkt; jeg faldt i snak med Peter, en spøjs hollænder, som jeg aftalte at tage ud og klatre med den følgende dag.

hpim5387_tn.jpg

Railay Beach

Vi mødtes næste morgen klokken 09:00, meget tidligt efter min smag, men tydeligvis ret sent i forhold til andre klatrere, hvorefter vi så vandrede ud til klipperne.
Det var en god dags klatring, hvor jeg langsomt begyndte at finde mine gamle evner - omend de nok var ganske begrænsede! Heldigvis var Peter og jeg på nogenlunde samme niveau; han var dog væsentligt mere selvsikker, når han førte ruter, hvorimens jeg stort set panikkede en centimeter over min sidste sikring. Det betød at han førte de svære ruter, hvorefter jeg med ro i sindet kunne cruise op ad dem på top-reb. Ok, det lyder vist lidt for flot til at have hold i virkeligheden! ...hvorefter jeg med ro i sindet kunne kæmpe mig op ad dem på top-reb.

hpim5395_tn.jpg

Min fod passede vist ikke lige ned i klatreskoen...

Vi var begge enige om at det havde været godt, så vi gentog successen dagen efter, hvor vi startede morgenen med at vandre op til Thai Wand. Det var et fantastisk sted, hvor man kunne slippe for klatreskole-mylderet, og i stedet have ro til at koncentere sig om selve klatringen.
Dagen sluttede vi af på One-Two-Three, hvor jeg havde udset mig en 6a+ rute, jeg gerne ville føre. Det skulle vise sig at blive den rene elendighed; inden jeg var kommet fra jorden, fik jeg uheldigvis revet hul i hånden på en skarp klippe. Såret var nu bare ét til samlingen, da mine klatresko allerede havde slidt hul i 5 tæer. Godt tapet ind i sportstape fik jeg med masser af panik klatret op, og midt i min uoverbevisende triumf fik jeg øje på et velkendt ansigt fra Danmark; Nina, en klatrer fra KK. Endnu en gang var jeg blev overrasket over hvor lille verden egentlig var. Det viste sig at der var fire danskere, hvoraf jeg kendte de to.
Så om aftenen tog jeg til Ton Sai, hvor Peter og danskerne boede, så vi kunne drikke et par øl sammen.

hpim5396_tn.jpg

Super start på en 6a+ rute ved Thai Wand

Dagen efter drog jeg atter mod Krabi by, hvilket dog skulle vise sig ret besværligt, eftersom jeg ikke rigtigt kunne komme op efter gårdagens øldrikkeri. Jeg kom ikke fra hotellet før klokken 13:30, og på det tidspunkt var alle andre allerede taget den utilgængelige halvø. Efter et par timers venten var der dog heldigvis én anden som også skulle afsted, så vi endte med at dele regningen for taxi-båden.
Om aftenen mødtes jeg med Peter, og så tog vi ellers den helt store malerpensel i hånden og malede byen rød. Det var en super sjov aften med tomme barer, fulde barer, Singha øl, prostituerede der forgæves forsøgte, karaoke og flere Singha øl.

hpim5400_tn.jpg

Udsigten fra Thai Wand

Jeg fik ikke noget søvn denne nat, og dagen efter havde jeg bestilt en bus billet til Bangkok. Det blev en lang tur, hvor jeg dog heldigvis fik et par sæder for mig selv og ikke mindst en heldig plads i bussen, hvilket betød at jeg kunne smide benene op på en boks, så jeg mere eller mindre lå fuldt udstrakt. Ahh...

hpim5405_tn.jpg

Mit eneste billede af Peter... som kæmper sig ned af stien fra Thai Wand