EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Russisk kunst

Dag 29. Søndag d. 31/07-05


Jeg vågnede til et frygteligt syn, fire frelste pølsetyskere skulle åbenbart bo på samme værelse som mig. Jeg havde ikke fået meget søvn denne nat, så jeg var måske lidt irritabel, men de kom larmende ind på værelset tidligt om morgenen og fortsatte denne larm, indtil jeg besluttede mig for at stå op. Herefter organiserede de brusebad, i samme øjeblik jeg skulle til at tage et. Det brugte de så halvanden time på. Jeg var parat til at slå ihjel!

hpim2826_tn.jpg

Et flot træhus

Da jeg senere endelig var klar til at erobre verden, gik jeg direkte hen til den shawarma-bar, der var blevet mit stam-frokoststed. Som de andre dage bestilte jeg en shawarma, hvorefter jeg skrev lidt på min historie. Derefter kiggede jeg på manden, der lavede maden, som vanen tro vidste at det betød én mere.
Med maven overfyldt kunne jeg nu gå ud og se lidt af byen igen.

hpim2828_tn.jpg

Kirken, der husede et udemærket museum

Jeg syntes det var tid til at være lidt kulturel, så jeg fandt det nærmeste museum, der viste sig at være et såkaldt kunst-museum. Det første rum, jeg trådte ind i, havde kun nyere billeder fra ca. 1960'erne. De var en blanding af naturalisme og dårlisme, og jeg tænkte stort set ved hvert billede, at jeg da kunne have kreeret noget lignende på siderne af toiletkummen efter en grumme druktur.
Billederne i nogle tilstødende rum var af ældre dato, og jeg var ikke længere sikker på, at mit hovede nede i en kumme ville kunne skabe tilsvarende flotte billeder.

hpim2832_tn.jpg

Se lige himlen i baggrunden, regnvejr var på vej

Herefter trissede jeg videre til et par kirker, hvor jeg undervejs lod min indre russer komme frem, hvilket bestod i jeg købte fuglemad. Russere spiser disse kerner fra grankogler, hvilket unægteligt ligner dansk fuglemad til papegøjer. Jeg spurgte tidligere Maria, hvorfor?, hvortil hun svarede, hygge og tidsfordriv. Jeg havde brug for begge dele, dog mest bare tidsfordriv.

hpim2833_tn.jpg

""The church of our Saviour"" set fra kirketårnets top

Til sidst kom jeg til en kirke, jeg tidligere havde set udefra. Denne gang gik jeg ind, og det viste sig at være et museum, der faktisk ikke var helt elendigt. Tilmed kunne man, for en lille sum ekstra penge naturligvis, komme op i kirketårnet. Der var en fantastisk udsigt, og så var jeg der tilmed helt alene. Den gamle dame, der havde fulgt mig rundt på museumet, måtte give op halvvejs oppe, hvilket jeg var glad for, da jeg ellers var sikker på, det skulle blive hendes sidste gerning i livet.

hpim2836_tn.jpg

Og ""The polish church""...

Da jeg gik derfra blev jeg fanget i et frygteligt regnvejr, og jeg måtte næsten løbe for livet for ikke at drukne. Jeg løb rundt med masser af elektroniske dimser, penge og lignende, der trods alt var relativt godt beskyttet, men ikke desto mindre var min største bekymring alligevel, at solen ikke tog skade.
Drivvåd søgte jeg ly på internet caféen, hvor jeg, til en forandring, spenderede et par timer. Herefter spiste jeg aftensmad og gik så relativt tidligt tilbage på hostlet.

hpim2839_tn.jpg

Disse trapper tog næsten livet af en stakkels gammel dame... og mig med!

I løbet af dagen var der kommet mange nye gæster, og især én kunne man ikke undgå at ligge mærke til. Det var en engelsk pige, hvis udprægede accent fortalte hun kom fra overklassen. Problemet med hende var, at hun kværulerede konstant.