EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Nu havde jeg vist set alt i Irkutsk

Dag 28. Lørdag d. 30/07-05


Da jeg vågnede denne morgen var det til, at tyskerne rejste fra hostlet. Det var en god morgen. Da de var ude af værelset vendte jeg mig om og sov videre... i sagelig fred.

hpim2822_tn.jpg

Lidt idyl i Irkutsk

Da jeg vågnede igen, var det vist tid til at se Irkusk by. Der måtte være et sted jeg ikke havde været endnu... men dér tog jeg fejl! Jeg vandrede gaderne tynde, og så kun ting jeg allerede havde set. Byen var utivlsomt blevet kedelig.
Jeg fandt hurtigt mig selv siddende inde på internet cafeen, hvor jeg faktisk brugte det meste af dagen.
Min plan var egentligt at arrangere en tur til Listvyanka dagen efter, men tiden løb fra mig, og jeg så frem til endnu en dag i denne byernes by.

hpim2824_tn.jpg

Og lidt mere idyl

Midt på dagen gik jeg hen til en kirke, jeg havde besøgt dagen forinden. Den var et helt specielt sted, hvor tid og rum syntes at stå stille. Derinde forstod jeg en kær vens ord om visse kirkers betydning og nødvendighed.

hpim2825_tn.jpg

Kirken, hvor tid og rum stod stille. Dejligt sted.

I løbet af dagen overvejede jeg mig selv. Jeg havde altid hadet lalleglade idioter, men var nu selv blevet én. Det måtte stoppe, jeg bestemte mig for igen at blive en gammel sur mand... den beslutning syntes dog ikke at have nogen egentlig effekt.
Jeg kom dog lidt på rette kurs, da en klam fuld russisk mand bestemte sig for, at jeg nu var hans bedste ven. Der måtte være grænser for galskaben, og efter at han havde forsøgt at ligge an på mig i to nanosekunder tog jeg flugten.

Jeg sluttede aftenen af på en italiensk restaurant, jeg ligeledes havde været på før. Der var god mad og en hyggelig stemning.
Det var et fint sted, hvilket blev understreget ved ankomsten. En bevæbnet vagt med metaldetektor checkede, om man mon havde medbragt noget skummelt, som alle de dyre drenge med små yndige "assistenter" ikke ville bryde sig om.