EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Tilbage i Irkutsk

Dag 13. Fredag d. 15/07-05


Tilbage i Irkutsk vel før planlagt sad jeg og tænkte på de sidste fire dage på Olkhon.

hpim2572_tn.jpg

Ok, der var flot på Olkhon

Dagen efter min ankomst til Olkhon og aftenen der endte med druk, vågnede jeg først klokken 12.00, og da jeg slog øjnene op, troede jeg at jeg skulle dø.
Jeg trissede laaangsomt hen til hovedcampen for at se, om det var for sent til morgenmad. Det var det egentligt, men de var så søde at diske op med noget alligevel.

hpim2573_tn.jpg

...

Resten af dagen brugte jeg stort set på bare at trisse lidt rundt.
Charles havde bestilt et par timer i campens fineste banja (russisk sauna/bad) om aftenen - øjensynligt for at score et par piger... men da tingene vist ikke gik som planlagt, endte det med med at han, Hyungsob (en sjov koreaner jeg delte værelse med), to af Hyungsobs koreanske venner samt jeg holdte en "svedig aften" med inkluderet birkegrensprygl. Herefter spænede Charles og jeg hele vejen (ca. 500 meter) ned til Baikal søen for at blive afkølet, hvilket var helt perfekt, da søen bestemt var den dimentrale modsætning af den skoldhede banja.

Resten af aftenen hyggede jeg med Charles, et par tyske piger, Christina og Nadia samt Hyungsob. Disse mennesker skulle jeg få meget tid til at gå sammen med...

hpim2576_tn.jpg

En tur i kajak på Baikal

Næste dag ville jeg egentligt have været på en af campens mange ture, men min fjollede mangel på et vækkeur, gjorde at jeg ikke kom tidligt nok op. Som Christina senere og meget rammende sagde "40 kg baggage og så ikke engang en vigtig ting som et vækkeur".
Nå, men i stedet købte jeg et kort over øen og planlagde selv en god vandretur.

hpim2577_tn.jpg

Lidt stemning fra Khuzir

Det var blevet middag inden jeg kom afsted, men til gengæld var jeg frisk og havde masser af energi til min tur op i nogle bjerge, man kunne se fra campen.
Det blev en god vandretur, der bragte mig op på to toppe i ca. 750 meters højde, hvilket var de højeste i en fornuftig gå afstand.
Desværre blev turen ødelagt af, at jeg ikke havde fået solcreme på eller med. Det skulle jeg mærke de næste mange dage.

hpim2593_tn.jpg

Næsten på toppen af et nærtliggende bjerg

Igen gik aftenen med sjov og ballade ved campens bålplads. Hver aften klokken 22.00 blev der nemlig tændt et bål i hovedcampen.
Et par veninder, Uli og Mary-Ann, til de to tyske piger var ankommet denne dag... de var sgu spøjse men meget søde.
Lidt senere gik jeg ned på stranden, hvor Hyungsob og hans fire koreanske venner holdt grillparty. Det bestod i at de havde købt nogle kartofler, som de smed direkte ind i et brændende bål. Det lykkedes dem faktisk utroligt nok at fiske et par stykker ud, som de endnu engang utroligt nok kunne spise lidt af indmaden på.
Kort efter kom Charles også derned, og det første han spurgte om, var hvorfor de dog havde købt alkoholfri øl. Det var et fejlkøb, som Charles og jeg grinte meget af. De syntes vist ikke, det var så sjovt.

hpim2600_tn.jpg

Mine koreanske venner... som holdte grillparty med alkoholfri øl

Jeg vågnede tidligt næste morgen, fordi Hyungsob skulle afsted fra øen med en tidlig bus.
Det passede mig godt, da jeg glædede mig til at cykle tværs over øen, en tur på 50 kilometer i alt. Men da jeg kiggede ud af vinduet, var det gråt og regnen væltede ned. Egentligt burde jeg have haft en ide om vejret, eftersom der hele natten igennem havde dryppet vand direkte ned i hovedet på mig fra en utæthed i taget. Jeg var dog for træt til at tænke længere over kilden til vandet.

hpim2608_tn.jpg

En cykeltur inden aftensmaden... man skulle ikke tro at det liiige havde regnet

Da jeg vågnede igen var klokken mange, og regnen væltede stadig ned, så jeg gik bare hen i campens restaurant for at se, om jeg mon kunne få en sen morgenmad igen. Olya, en ung overtjenerinde, virkede dog ikke specielt imponeret over mig, og trods en lille charmeoffensiv lykkedes det mig ikke at få morgenmad.

hpim2611_tn.jpg

Stranden nær Khuzir

Herefter vandrede Charles og jeg Khuzir tynd for at finde ud af noget om en færgebillet til Irkutsk. Han havde købt den i Irkutsk, men hér på øen kendte absolut ingen noget til en sådan færge. Jeg ville ellers have købt en billet og have prøvet at sejle tilbage i stedet for den udmattende bustur.
Vi fandt dog aldrig nogen reel information, udover at fire tyskere også havde denne billet, hvilket var til min lidt diskrete morskab, men naturligvis også medfølen. Charles syntes ikke helt at kunne se den tragikomiske morskab i situationen...

hpim2612_tn.jpg

Og her er Charles så...

Lidt senere klarede det op og vi tog en cykeltur på et par timer inden maden.
Resten af aftenen blev igen brugt ved bålpladsen. Det var hyggeligt.

I løbet natten, inden jeg gik i seng, havde jeg fået overtalt Christina og Nadia til at komme forbi og vække mig næste morgen, så jeg kunne komme med på en ekskursion. Af en eller anden grund var jeg dog allerede vågen (og iført tøj, så jeg var bare lidt anstændig), da de bankede på døren. Men, det var nu alligevel lidt hyggeligt at blive vækket på denne måde.

hpim2620_tn.jpg

En flot udsigt fra turen til nordsiden af Olkhon

Jeg valgte at tage til den nordlige del af øen, som jeg havde hørt skulle være rigtig flot. Uli og Mary-Ann skulle også på denne tur, så vi fulgtes en del af tiden.
Eftersom der stort set ikke var veje på Olkhon, blev den russiske terrængående minibus, Uaz, presset til at gøre sin del af arbejdet med at få os frem. Det betød dog også at turen var sjov, men temmelig trættende i længden.
Da vi nåede helt frem til den nordligste del af øen, var det særdeles flot og uden tvivl hele den lange tur værd. Jeg havde under hele opholdet tænkt at Olkhon ikke var det, som alle gjorde den til... dette sted ændrede min opfattelse noget.

hpim2624_tn.jpg

Og endnu en udsigt...

Da jeg følte at fire-fem dage var nok på denne ø og pigerne samtidig også skulle videre, købte jeg en billet til dagen efter.

Mangen en gang denne dag tænkte jeg, om Charles mon fandt sit forsvundne spøgelsesskib.

hpim2636_tn.jpg

The mountain of love...

Næste morgen kom Christina og vækkede mig. Klokken var kun 07.00 og denne morgen var jeg ikke vågen først... ej heller anstændigt klædt da jeg åbnede døren, men op kom jeg da.
Herefter gik det meste af dagen i en dødsyg bus.

hpim2638_tn.jpg

Og endnu en flot udsigt. Ja, der er flot på nordsiden.

Da vi nåede frem til Irkutsk sagde jeg farvel til Uli og Mary-Ann, som straks tog videre til et hostel et stykke uden for byen.
Derefter fulgte jeg Christina og Nadia til en internet café jeg tidligere havde været på. Der sagde vi farvel.

hpim2645_tn.jpg

Solnedgang over Baikal

Mit næste mål var nu bare at finde lille hotel Rus, som jeg jo tidligere havde syntes var alletiders. Sjovt nok mødte jeg Hyungsobs fire venner fra Olkhon, som fortalte at de boede på Downtown Hostel. Jeg tænkte dog at jeg hellere bare ville slappe af på mit allerede planlagte hotel, som dog viste sig at være for lille, da der ikke var et ledigt værelse.
Da jeg derefter sad lidt vemodig foran hotellet, mødte jeg tilmed også de to danskere fra nabokupéen i toget fra Moskva. Det var sjovt. De fortalte om deres trekkingtur ved Baikal søen, som skulle have været hård men god, hvilket jeg naturligvis syntes var godt.

hpim2653_tn.jpg

Hygge ved bålpladsen sidste aften. Fra venstre er det: Mary-Ann, Nadia, Christina, Uli, Kim og Victor

Efter en lille gåtur med overraskende få omveje omveje stod jeg på Downtown Hostel, hvor jeg var så heldig at få deres sidste seng... eller det vil sige halve seng, da jeg skulle dele den med en franskmand ved navn Stephane. Han var ganske sjov, og sammen med ham, en belgisk fyr samt en englænder gik vi ud og for en sjov aften i byen - og det var det!

Det var første gang på et hostel, og jeg syntes allerede godt om det.