EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Da Fanden gjorde sin entre i kupé nr. 5

Dag 6. Fredag d. 08/07-05


hpim2489_tn.jpg

Skinnerne til det ukendte

Denne nat kunne jeg ikke falde i søvn, og da det endelig alligevel lykkedes mig, havde jeg de mest frygtelige mareridt. Pludselig vågnede jeg op i nattens mulme mørke til, at en fjerde mand skulle ind i kupéen, så jeg måtte vælte ud af sengen, og fjerne alle mine ting fra den ellers tomme køje over mig. Efter jeg havde gjort dét, lagde jeg mig ned igen og blundede lidt ind, hvilket dog ikke skulle vare længe, for da jeg åbnede mine øjne, var der aftegningen af det mest uhyrlige skelet på døren. Jeg gned mine øjne og tænkte hvilket helvedesmonstrum mon kunne være udenfor vinduet og kaste sådan en skygge, men opdagede snart at det var den nye gæst der stod i døren. Han kiggede kort på mig med små stikkende øjne og hoppede derefter op i køjen. Mangen en gang den nat tænkte jeg, at selveste Fanden havde gjort sin entre i kupé nr. 5.
Om morgenen da jeg vågnede var han stået af toget igen.

hpim2490_tn.jpg

Usle arbejdsvilkår. Læg mærke til deres ""redskaber""

Denne dag skulle godt nok være en forbandelsens dag. Airconditionen var gået i stykker, og i stedet prøvede de at lede kold luft fra en anden vogn til vores. Det virkede ikke, så hele dagen var der ulideligt varmt, og alting klistrede til én.
Desuden var det også dagen, hvor min russiske sprog-guide forsvandt. Det tegnede ikke godt for de næste 20-22 dage, som jeg jo skulle spendere uden for lands lov og ret i Rusland. Jeg var ellers langsomt ved at få styr på et par gloser og det russiske alfabet. Pokkers stå i det!

hpim2493_tn.jpg

På stationerne var der sælgere ved dørene, så de rejsende kunne fylde deres depoter op

Det var pludselig blevet svært at kommunikere med mine medpassagere i kupéen, så vi talte ikke længere så meget sammen. Det var ærgeligt.

hpim2495_tn.jpg

Lidt russisk stemning fra en station

Efter jeg havde været i restauranten, som var dejlig kølig, kunne jeg ikke finde mig til rette i den varme togvogn, så jeg vandrede hele vejen igennem toget. Der kunne jeg se, at ikke alle togvogne havde S/M Helga som servitrice. I nogle af de andre vogne, hvor airconditionen heller ikke virkede havde passagererne fået lov til at åbne vinduerne. Dét kunne én af os tossede danskere da lige prøve på, så skulle hun da i hvert fald nok komme og give det uvorne skarn SMÆK!! Hun rettede også gardinerne indenfor et nanosekund, hvis vi havde haft den frækhed at trække dem fra for at se ud.

hpim2496_tn.jpg

Det her lille diskrete monster sad pludselig i tøjet på mig. Bvadr!

Resten af aftenen brugte jeg i restauranten, eftersom der var for varmt i kupéen. Verdensklasse tyskerne var der naturligvis igen, så jeg havde nogle gode grin (inde i migselv) i løbet af aftenen. Da jeg endelig blev smidt ud fordi de lukkede, pakkede jeg mine ting, så jeg var helt klar om morgenen til at udforske Irkutsk og forhåbentlig finde et billigt hotel.

hpim2506_tn.jpg

Lidt aftenssolsstemning...

Mens jeg gik i seng, tænkte jeg på næste strækning af den transsibirske jernbane. Der var heldigvis lang tid til.

hpim2507_tn.jpg

Og hér var så min side af kupéen, Sergej og Irina ville ikke fotograferes