EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Moskva

Dag 2. Mandag d. 04/07-05


hpim2411_tn.jpg

Moskva havde mange flotte statuer...

Jeg havde endnu ikke noget ur, da jeg efterlod mit dyre ur hjemme, så dét i hvert fald ikke skulle blive en grund til at overfalde mig. Derfor vidste jeg ved ikke helt, hvornår jeg stod op, men jeg gættede på cirka klokken 13:00.

hpim2413_tn.jpg

Soldat ved Kremls mur står vagt ved den evige flamme ved den ukendte soldats grav

Herefter begav jeg mig straks ud for to ting, ét at se byen og to at hente mine togbilletter. Penguin Travel havde godt nok skrevet, at man skulle ringe i forvejen, men jeg begav mig alligevel bare mod kontoret, hvor billetterne skulle kunne hentes.
Det var 20 minutters kørsel fra centrum med metroen, hvilket betød at man fik et helt andet Moskva at se. Der var ingen umiddelbare turistfælder, og heller ingen åbenlyse turister.
Da jeg ankom til metrostationen, Botanichesky Sad, fandt jeg en lille madbod, hvor jeg bestilte et par madboller. Det blev 34 rubler, og da jeg gav 100 som betaling, så den arme dame på mig med et sørgeligt blik, der tydeligt sagde at det var svært at give tilbage på.

hpim2414_tn.jpg

Udsigt fra en bro over Kreml

Nå, jeg stod så ved metroen med et lille udsnit af et kort fra Penguin Travel, et komplet kort over hele Moskva samt et skilt over byområdet. Ingen af kortene matchede hinanden, men ved at tage gennemsnittet af kortene, gange med den russiske fuldemandsfaktor, addere en masse fornuft og sidst, men ikke mindst, være gudsbenådet heldig, lykkedes det mig faktisk at finde kontoret alligevel. Naturligvis var Dmitry der ikke. Så I stedet fik jeg receptionisten til at ringe til ham - vi fik på den måde aftalt at mødes 3 timer senere.

hpim2416_tn.jpg

Og udsigten fra den anden side af broen...

For at at få ventetiden til at gå vandrede jeg en tur i nærliggende park. Den var fuld af unge forelskede par, der enten vandrede hånd i hånd eller sad og hyggede på en bænk. Mange gange på denne gåtur tænkte jeg over, hvordan jeg mon skulle komme til at klare denne 14 måneders rejse rundt om jorden alene.

hpim2420_tn.jpg

Hyggelig park med masser af unge forelskede par. Her er det dog lidt afsides

Efter at have vandret en lille times tid, så jeg pludselig et skilt, hvor jeg kunne tyde ordet autoservice, og da jeg manglede en temmelig vigtig del til min solaroplader, et cigarettænder stik, gik jeg straks derhen.
Mekanikerne på stedet talte ikke engelsk, så med tegnesprog i verdensklasse fik jeg forklaret, hvad jeg skulle bruge. Eftersom de ikke forstod, at det var ligegyldigt til hvilken bil det var til, sagde jeg Lada, da jeg tænkte at dét måtte de da have. At jeg skulle have en Lada morede de sig fyrsteligt over... de lo i hvertfald hjerteligt. Men, jeg fik min vitale manglende del... nu håbede jeg bare det kom til at virke med denne uoriginale, "russian style" løsning.

hpim2423_tn.jpg

Stor succes! Det lykkedes mig at få den manglende del til min solaroplader. NU har jeg strøm... allevegne!

Meget senere denne dag, kl. 00.15, da jeg bestemte mig for at få noget aftensmad, gik jeg fra mit hotel ud til et "Moscow by night".
Efter at have vandret lidt rundt indså jeg, at det eneste sted jeg ville finde, som serverede mad på dette tidspunkt var MacDonalds. Meget mod mit princip om at gå på verdensomspændende madkæder i udlandet, gik jeg nu alligevel derhen.
Selve restauranten var ikke åben, men der var en lille "walk-in" luge, hvor man kunne bestille. Måden det foregik på var, at man gav sin bestilling, hvorefter servetricen lukkede lugen, så hun kunne lave maden. Først derefter betjente hun den næste. Jeg behøver vel ikke skrive, at jeg stod læænge i den kø. Det var dog ikke uden underholdning... mens jeg stod dér, var der pludselig nogle piger ved et af de tilhørende borde, der begyndte at kaste sodavand efter hinanden. Først tænkte jeg, temmeligt naivt, at det da var ulækkert at have en "vandkamp" i sodavand, men da de pludselig sprang op og begyndte at tæve løs på hinanden, forstod jeg bedre. Efter at have væltet nogle borde og stole, samt kastet glødende cigaretter efter hinanden, blev de dog smidt væk af en vagt.
Da jeg endelig havde fået min mad og sad og "nød" den, fik jeg pludselig nogle dråber på mig... i en hurtig manøvre, der kunne have været med i en kinesisk kung-fu film, kastede jeg mig væk fra den nedløbende væske. Jeg nåede heldigvis kun at få et par dråber på mig, og da jeg gik ud fra parasollen for at finde kilden, måtte jeg jo nok sande at én eller anden stodder havde urineret over MacDonalds parasoller fra et højere liggende plateau.
Moscow by night, you gotta love it!!

hpim2427_tn.jpg

Moscow by night, smukt men knap så charmerende at være der