EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Fra Danmark til Moskva

Dag 1. Søndag d. 03/07-05


Efter måneders planlægning og et gigantisk renovationsprojekt af min lejlighed, som desværre blev påbegyndt inden den endelige beslutning om denne ekspedition blev taget, sad jeg langt om længe i flyvemaskinen mod første destination, Moskva.

hpim2392_tn.jpg

Udsigten fra mit hotel, jeg da trods alt ankom til...

I rette ånd mod min pengepung, havde jeg naturligvis fundet de billigste billetter til denne tur, men efter at være blevet vist til mit sæde, kunne jeg med ro i fingrene skrive, at jeg ikke før havde prøvet at sidde så godt i et normalt charterfly - super god benplads. Det eneste minus ved pladsen var en knap så charmerende udsigt til den ene motor cirka 15 cm fra mit hoved og det faktum, at jeg nu havde mistet hørelsen på mit venstre øre.

hpim2397_tn.jpg

Ja, den var stadig utrolig flot!

Da jeg, efter flyveturen, trådte gennem tolden og ud på den anden side, fik jeg straks en "taxa-manager" i hælene, der naturligvis prøvede at sælge mig en tur til hotellet, og da jeg spurgte hvad det kostede, trak han en fin lamineret prisliste op... 103 euro for turen. Det takkede jeg pænt nej tak til, men han blev ved og efter lang tids forhandling endte vi på 50 euro. I skrivende stund er jeg stadig i tvivl, om jeg blev snydt - det gjorde jeg såmænd nok, men det var næsten ok, da jeg bare ville til hotellet i en fart og få noget søvn.
Natten til denne dag fik jeg nemlig ingen søvn overhovedet, da pakningen mm. tog længere tid en beregnet. Jeg måtte pakke om 7 gange og hver gang frasortere noget af oppakningen. Nu havde jeg stort set intet tøj med, og alligevel vejede oppakningen op mod 35-40 kg. Jeg måtte i hvert fald punge ud for meget overvægt i flyet. Desuden kunne jeg praktisk talt ikke bære rygsækken.

hpim2398_tn.jpg

Lidt mere fra den Røde Plads

Nå, jeg tog taxaen ud til det hotel, som jeg havde bestilt værelse på via mit rejsebureau. Det lå et pænt stykke fra centrum af Moskva, men til gengæld var det billigt. Da jeg så skulle til at checke ind, gjorde den "rare" receptionist mig opmærksom på at min reservation gjaldt til et andet hotel inde i det absolutte centrum af Moskva. På det tidspunkt tænkte jeg kun på at sove... og at kværke Penguin Travel over ikke at have nævnt hotelændringen.
Eftersom jeg havde boet på hotellet før vidste jeg, at der lå en metro station lige ved siden af... så jeg trissede derover, men kunne ikke købe nogen billet, eftersom jeg endnu ikke havde nogle russiske penge. Tilbage på hotellet for at veksle nogle euro, jeg havde medbragt, og mod centrum.

hpim2404_tn.jpg

Sådan ser danske indkøbscentre bestemt ikke ud

Det nye hotel kunne jeg naturligvis ikke finde - i hvert fald ikke før jeg mødte et ungt venligt amerikansk par, som tilbød mig at følge mig dertil. De skulle hjem dagen efter, og såvidt jeg kunne forstå på dem, var de vist efterhånden trætte de "umanerlige russere". De kunne nu også fortælle nogle strenge episoder.

hpim2406_tn.jpg

Skumringstid på den Røde Plads

Herefter var det endelig tid til en meget tiltrængt søvn.

hpim2408_tn.jpg

Endnu et billede fra min hotelværelse