EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Prolog


I år er det H. C. Andersens år, og selvom dette er omgivet af pinlige skandaler og en usædvanlig usmagelig overeksponering, så vil jeg nu alligevel starte denne ekspedition med et par af hans ord: At rejse er at leve.

At rejse Jorden rundt er jo noget de fleste går og drømmer om... og dagens Danmark gør det muligt for flere og flere. Faktisk anser jeg mig selv som værende heldig. Ikke specielt over at være født i Danmark, da jeg kort fortalt mener samfundet er pladderhumanistisk og dybt socialistisk gående mod kommunistisk, men i stedet over at være født i en tid, hvor teknologi og fart har åbnet verden for de privilegerede, der er født i den økonomi-stærke vestlige verden. Da vi samtidig kun er i de våre år af denne nye åbne og globaliserede verden, findes der endnu, om end meget få, uspolerede ødemarker tilbage, der ikke er ramt af masseturisme eller industrialisering.

Ekspedition [-sjo'n] -en -er (fra latin expeditio (gen. -ionis) afl. af expedire)
...; En rejse foretaget med et specifikt formål; ...

Da jeg føler mig for gammel til at foretage den efterhånden alt for ordinære post-studie Jordomrejse, har jeg valgt at denne rejse skal gå under kategorien: ekspedition.
Jævnfør ovenstående definition af ordet ekspedition, er det specifikke formål med turen:
at udforske nogle af de sidste ødemarker i verden.

Jeg hørte for ikke så længe siden en samfundsforsker udtale sig om at unge mennesker nu til dags får alle ting serveret på et sølvfad, og derfor ser man oftere og oftere at de unge tager ud og rejser rundt i verden. Hvis jeg er en af disse "unge", hvilket jeg personligt ikke mener er tilnærmelsesvist sandt, så skal turen om ikke andet gøres på en manér, der ikke bærer præg af at jeg har en sølvske i munden. Ekspeditionen bliver gennemført alene, med en rygsæk kun indeholdende de mest nødvendige redskaber for at kunne holde sig i live i nogle af verdens mest øde egne.