EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Alene i kongesuiten

Dag 196. Lørdag d. 14/01-06


hpim5186_tn.jpg

""Kongesuiten"" på Mahabandoola Hotel

Jeg vågnede til vækkeuret i min telefon, klokken var 07:40, og jeg anede ikke hvad der var op og ned. Så kom jeg i tanke om Günther, der ikke selv havde et vækkeur, skulle tidligt op og afsted. Ahh, jeg kunne ligge mig, frysende, til at sove igen.

hpim5187_tn.jpg

Renovation af Sule Pagoda

Jeg havde haft en elendig nat, da jeg havde frosset som en vanvittig; naboværelset havde kontrollen over den samlede aircondition, og de nye beboere havde tydeligvis fast bopæl på nordpolen. Ydermere havde jeg kun et tyndt tæppe, der var så lille at jeg enten kunne have det over benene eller overkroppen... ikke begge dele på samme tid! Men denne situation skulle snart ændre sig.

hpim5191_tn.jpg

Endnu et billede af Sule Pagoda

Da jeg endelig indså, at jeg ville være bedre tjent med at flytte til mit nye værelse nu fremfor senere, stod jeg op og gik ud i receptionen for at flytte til det single værelse, jeg havde bestilt aftenen forinden. Der var dog intet single værelse til mig, så i stedet fik jeg naboværelset til det, jeg havde nu. Det var deres bedste dobbeltrum, med vindue(!) og kontrollen over airconditionen... og så fik jeg det til et singles pris!

hpim5201_tn.jpg

Den fantastiske Shwedagon Pagoda

Efter denne sejr trissede jeg hen til min internet café, hvor jeg, som vanligt, også lige besøgte det "lille hus". Toiletterne på hotellet var fælles og ikke specielt lækre, men disse skinnede i strålende glans - hvilken herlig café.

hpim5214_tn.jpg

...

Jeg skulle jo også lige have brunch, så for første gang efter min Tyfus Feber i Thailand tog jeg atter mod til mig og spiste på en gaderestaurant, hvilket betød 15 cm høje plastikstole, ingen engelsktalende personer, masser af bakterier og et overvæld af velsmagende lokal mad til en urimelig billig penge.

hpim5237_tn.jpg

Her er det næsten 100 meter høje guldbelagte centrum af Shwedagon, som i følge legenden skulle indeholde et par hår fra Buddha

Der var masser af steder i Yangoon, jeg endnu ikke havde set, så jeg fortsatte min kultur eskapade fra dagen før.
Første sted var nærtliggende Sule Pagoda, hvor jeg trissede rundt og tog billeder, mens jeg forgæves forsøgte at undgå den kontinuerlige skare af tour-guides, der alle havde en forfærdelig livshistorie til deres foreslag om en guidet rundtur.
Næste destination var Shwedagon Pagoda, som var det absolut mest hellige sted for buddhister i Myanmar - nogle påstod for alle buddhister i hele verden. Det stod i hvert fald ikke til at diskutere, at det var et imponerende bygningsværk i verdensklasse; forgyldt i pure guld med diamanter og alverdens andre kostbare stene.
Mens jeg var der, faldt jeg i snak med nogle munke, der gerne ville øve sig i at snakke engelsk... og det gjorde de i lang, lang tid. På et tidspunkt begyndte en af dem at spørge ind til, om jeg havde en kæreste, og hvad jeg syntes om pigerne fra Myanmar. Hvis jeg havde lyst kendte han en! Hvad var nu det, en munke-alfons? Nej, forhåbentligt havde han reelle intentioner, men jeg sagde nu alligevel pænt nej tak.

hpim5245_tn.jpg

...og et mere fra den anden side...

Efter at have set solnedgangen over shwedagon, tog jeg tilbage til centrum, hvor jeg spiste på Golden City Chetty Restaurant , som viste sig at være en ganske udemærket, og billig, indisk restaurant. Desværre opdagede jeg senere, da jeg læste i The Lonely Planet, at den restaurant, jeg havde siddet på, var en kopi af den originale, der lå lidt længere oppe ad gaden.

hpim5260_edt_tn.jpg

...og et sidste i lyset fra en begyndende solnedgang

Jeg prøvede at skille mig af med mine dårlige vaner, så jeg var begyndt at gå tidligt i seng, så jeg kunne stå lidt tidligere op, end efter middag. Dette gjaldt også denne aften.

hpim5276_tn.jpg

Lidt mere fra Shwedagon Pagoda