EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Vendepunkt

Dag 195. Fredag d. 13/01-06


Jeg havde sat vækkeur til 9:30, da jeg burde stå på Seduna Hotel klokken 10:00 for at hæve penge på mit kreditkort. Jeg kom dog ikke op i tide, og halvt i søvne overbeviste jeg mig selv om, at det kunne jeg da bare gøre dagen efter. Senere på dagen stødte jeg atter ind i Günthers ven, der denne gang ringede til hotellet og spurgte ind til situationen med at hæve penge. Han fik at vide at det kun var muligt om mandagen, så jeg var da heldigvis ikke gået glip af det helt store.

hpim5151_tn.jpg

Den gigantiske liggende Buddha i Chaukhtatgyi Pagoda

Da jeg endelig stod op, vandrede jeg straks hen til den indiske ambassade, hvor det med stor besvær lykkedes mig at aflevere min visum-ansøgning. Det krævede blandt andet en kopi af mit pas, hvilket jeg kunne få på den anden side af gaden. Derover og tilbage igen, hvor jeg til min skræk så, at jeg havde glemt mit pas i kopishoppen. Endnu en gang derover, hvor de pludselig så meget uvidende på mig, da jeg fortalte dem, at de havde mit pas. Jeg skulle lige til at puste mig op, men i selv samme øjeblik fandt de det heldigvis. Tilbage på ambassaden, lige inden lukketid, lykkedes det mig så endelig at få afleveret min ansøgning.

hpim5155_tn.jpg

Lidt mere fra Chaukhtatgyi Pagoda

Herefter måtte jeg jo nok hellere en tur på internet café for at se verdenssituationen. Det blev en længere affære, da jeg begyndte at undersøge mine muligheder for videre rejse - nu hvor jeg skulle være i Nepal til august. Efter mange overvejelser, og endnu en gang at have måtte indse den halve verden er i krig, endte jeg på en rute der lød noget i stil med: Indien, Oman, United Arab Emirates, Jordan og herefter måske tilbage til Indien for at tage til Nepal overland.
Jeg havde også yderligere ideer, men disse var ikke helt klar til at blive skrevet her i journalen.

hpim5156_tn.jpg

En 76 år gammel munk i kummerlige forhold

Efter denne omgang var det vist på tide at være kulturel, så jeg tog en taxi til Chaukhtatgyi Pagoda, der husede en gigantisk liggende Buddha. Jeg var den eneste turist, så alle vagterne var usædvanligt venlige med at vise mig de helt rigtige steder til at tage mine billeder. Da jeg var færdig og på vej ud, stødte jeg "tilfældigvis" ind i en ældre herre, som gerne ville vise mig rundt i de tilstødende munke-boliger. Jeg vidste udemærket at det var for at få en lille donation, men jeg tænkte, til en forandring(!), at det nok ville være det værd... og dét var det. Han tog mig rundt i komplekset og inviterede mig indenfor i forskellige huse, hvor jeg kunne møde munkene. Det var en fantastisk tur, hvor jeg fik en lidt dybere indsigt i de buddhistiske munkes liv.

hpim5167_tn.jpg

Den kæmpe siddende Buddha i Ngahtatgyi Pagoda

Næste stop var Ngahtatgyi Pagoda, der husede en kæmpe siddende Buddha. Stedet havde ikke helt samme charme, så jeg var der ikke så længe.

hpim5177_edt_tn.jpg

Udsigten over Kandawgyi søen med den hellige højborg, Shwedagon Pagoda, i baggrunden

I stedet tog jeg videre til Kandawgyi søen, som jeg egentligt havde planlagt at trisse rundt om. Det viste sig dog mere besværligt end først antaget, og jeg endte med kun at gå langs den ene side. Turen sluttede jeg af med at spise på Sandy's Myanmar Cuisine, der sprang budgettet men til gengæld leverede helt fantastisk mad i super omgivelser ved søbredden.

hpim5180_tn.jpg

Udsigten fra Sandy's Myanmar Cuisine med det eventyrlignende Kandawgyi Palace Hotel i baggrunden

Da jeg kom tilbage til Yangoon centrum, mødte jeg tilfældigt Günther og hans to lokale venner. Han fortalte at han ville tage videre dagen efter for at arbejde på sit velgørenhedsprojekt: ArtHelpsLife.
Aftenen sluttede vi af med at gå ud og drikke nogle øl.

Generelt for hele dagen var at jeg kun mødte rare og smilende mennesker. Det var hyggeligt... næsten som om det myanmar'ske folk lignede den eventyr-forestilling, jeg havde haft om dem.