EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Turen til dinosaur gravpladsen

Dag 36. Søndag d. 07/08-05


hpim2872_tn.jpg

Gad vide hvor de tre var på vej hen?

Da vi vågnede om morgenen var det til en slagtning af et får til den nærboende familie. Jeg havde ikke et stort behov for at se dette, så jeg gik en tur i stedet.

hpim2875_tn.jpg

Lidt mongolsk natur

Det meste af dagen blev derefter brugt på at køre videre til næste destination, og undervejs begyndte de russiske Uaz'er langsomt at falde fra hinanden. Ligesom første dag punkterede vi - dog kun én gang i dagens anledning. Hjulophænget på den ene vogn gik også i stykker - vi havde jo trods alt allerede kørt 3-400 kilometer. Sidst, men ikke mindst, viste det sig at startermotoren i den ene vogn var i stykker, så vi måtte konstant enten at løbe den igang eller bruge et håndsving.
Det havde dog alt i alt sin helt egen mongolske charme...

hpim2878_tn.jpg

...og lidt mere...

Om aftenen nåede vi frem til dinosaur gravpladsen, hvor vi slog lejr for natten.
Tony, en hollandsk sælger, brugte det meste af aftenen på at sætte en teltdug op, som han havde købt på gruppens regning for en mistænkelig stor sum penge. Han var viste sig ikke at være til meget hjælp, når der skulle laves noget praktisk, hvis det ikke indebar et strejf af noget sjovt.
Dewey og jeg fandt et "hot shower" i en nærliggende ger-camp, og efter at have leget vinterbadere et isbad, fandt vi en enorm pæl, som vi tog med tilbage til Tony og hans teltdug-projekt. Det var ment som en joke, men han elskede tilsyneladende pælen, og den skulle herefter følge os på resten af turen!

hpim2880_tn.jpg

...og lige lidt mere endnu!

Dewey og jeg tænkte det var på tide at prøve at sove i en traditionel mongolsk ger, så vi fik chaufførerne til at arrangere det med nogle lokale beboere. Resten af gruppen syntes dog, at de 15 kroner det kostede var i overkanten, så de slog teltene op i stedet.

hpim2881_tn.jpg

En UAZ kræver konstant vedligeholdelse...

Senere på aftenen kom Amar, den yngste af de to chauffører, ind i vores ger og tilbød os en skål vodka, men da vi ikke havde lyst og Amar ikke accepterede et nej tak, lod vi bare som om vi drak lidt og gav derefter skålen videre til den anden. Det fortsatte i en halv times tid, hvorefter Amar opdagede at skålen stadig var lige fuld. Han kiggede undrende på os og prøvede forgæves en sidste gang at få det ned i os, hvorefter han bundede skålen i én omgang.
Han var nu stander vissen og mente at det var på tide at brydes med Dewey, der dog afslog tilbudet. I stedet ville Amar så åbenbart lege en anden slags brydning med Dewey, der måtte kæmpe en brav kamp mod Amars "nysgerrige" hænder. Bvadr!

hpim2882_tn.jpg

Legebarnet, Tony