EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Fra Darjeeling til Agra

Dag 334. Torsdag d. 01/06-06


hpim6610_tn.jpg

Våd nedtur fra Darjeeling

Endelig, endelig var jeg ankommet til Agra. Turen fra Darjeeling havde været lang, hård, våd og våd, og jeg måtte indrømme at tanken om kun én dags kørsel tilbage på dette motorcykeleventyr var ganske rar.

hpim6614_tn.jpg

Under skyerne begyndte det dog at lysne

De ekstra tunge skyer, der gled ind over Darjeeling dagen forinden, var stadig på spil, da jeg startede motorcyklen for at køre mod lavere luftlag. Det var dog ikke uden problemer at få startet dyret efter særdeles hård kørsel efterfulgt af fem dages henstillen. Det var måske ikke den mest driftssikre og problemfrie motorcykel til dato, men tidligere havde der ikke været startproblemer. Denne dag måtte jeg dog bruge en lille halv times tid på at lege mekaniker, inden motoren forkølet hostede sig igang.
Da den var blevet varm fandt den dog heldigvis sin gode gamle rytme, og jeg skulle ikke længere have disse dumme opstartsproblemer.

hpim6615_tn.jpg

Bare en flot himmel

Turen ned mod Siliguri var våd og trist; sigtbarheden var helt nede på under 10 meter nogle steder, men i dimentral modsætning til opturen trillede jeg bare stille og roligt ned i tomgang.
På et tidspunkt delte vejen sig dog i to, og begge veje var lige brede; normalt kunne jeg gætte mig til den korrekte vej ved at se hvilken vej der var to centimeter bredere end den anden... men ikke her. Til "al held" kom der dog en lokale pige gående ud af tågen, og hun kunne fortælle mig at begge veje førte til Rom, men den højre var hurtigst.
Jeg opdagede hurtigt at det ikke var samme vej, som jeg var kommet op ad, men tænkte at jeg jo så nok bare ikke havde taget den hurtigste dér. Det var dog kun et stykke vej, for pludselig stoppede vejen og blev til et grus-/mudderhul. Jeg bandede og svovlede den "skodtøs" (var på daværende tidspunkt mit absolut pæneste udtryk for den stakkels pige) langt væk, men faldt til sidst ned mens jeg kæmpede mig videre nedaf i regnen.

hpim6617_tn.jpg

Grum vej mod Patna

Jeg nåede hele vejen til Purnia, hvilket var mit mål, så jeg lagde mig tilfreds til at sove med et ønske om bedre vejr den næste dag.
Det blev dog ikke opfyldt, og næste dag kørte jeg i regnvejr til Patna, hovedstaden i Bihar-staten. Dér spenderede jeg et par dage med at købe et billigt regnsæt og få serviceret motorcyklen, hvilket rent faktisk forværrede dens tilstand!!! Ak, jeg var træt af Indien.

hpim6620_tn.jpg

Patna by set fra mit hotel

Herfra var det egentligt min plan at se den mest hellige by i Indien, Varanasi, hvilket bestemt var et must-see, men jeg havde i gyselige Patna bestemt mig for at komme hurtigst muligt væk fra Indien, så da skiltet til Varanasi kom, sad jeg med et stort beskidt smil på læben; en by man bare skal se, mens man er i Indien... hahaha, gu' ville jeg ej!
I stedet havde jeg en horribel nat i Allahabad, hvor jeg i stride strømme kastede maden fra en vejcafé nær Varanasi op.

hpim6623_tn.jpg

Fra vejen mod Agra

Da jeg vågnede denne morgen, var jeg bestemt ikke på toppen, især ikke til endnu en dag på motorcyklen i 12-14 timer, hvilket desværre var blevet en dårlig vane disse dage, men jeg kom alligevel afsted.
Naturligvis blev det endnu en lang dag, og jeg var ikke fremme i Agra før midnat, hvor jeg fuldstændigt udmattet indlogerede mig på lækre Amar Yatra Niwas.