EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Kangchenjunga i skyerne

Dag 328. Fredag d. 26/05-06


hpim6536_tn.jpg

Solopgangen set fra Tiger Hill

Alarmen på min mobiltelefon ringede; det var midt om natten, for at være mere præcis var klokken 03:00, men jeg var overraskende frisk. Det var nok forventningens glæde om et muligt syn af Kangchenjunga, der holdt mig kørende på dette ellers uhyrlige tidspunkt.
Præcis 03:35 kom jeep'en kørende udenfor mit hotel; jeg kunne vel have taget motorcyklen, men jeg havde bestemt mig for ikke at komme nær den, før jeg atter skulle videre... jeg var stadig irriteret over at den havde klaret turen i Himalaya så dårligt.

hpim6552_tn.jpg

Kangchenjunga imellem skyerne set fra Tiger Hill

Turen op til Tiger Hill gik stille og roligt i en lang karavane af jeeps, der alle var overfyldte ligesom den jeg sad i. Det var nu ok, da jeg mødte et hyggeligt austrask par, som glædede sig til den kommende solopgang. Det var jo egentligt solopgangen, som havde gjort Tiger Hill berømt, men personligt håbede jeg bare på et syn af Kangchenjunga.

hpim6559_tn.jpg

Et lille udsnit af menneskehoben på Tiger Hill

Toppen var et rent cirkus med en million mennesker, der alle kæmpede en indædt kamp for at stå på forreste række til solopgangen. To aldrende madammer prøvede at mase sig ind foran mig, og da de havde prøvet et stykke tid, gav jeg til sidst lidt plads til den ene; det skulle jeg dog ikke have gjort, da hun så naturligvis mente at hele familien kunne komme ind foran hende i stedet. Til sidst fik jeg dog nok, og med vold og magt fik jeg atter kæmpet mig ud mod rækværket. Det passede absolut ikke madammen, der så prøvede pudse sin pygmæ husbond på nakken af mig... dog uden nogen effekt.

hpim6566_tn.jpg

Et tempel som man naturligvis var tvangsindlagt til at se på tilbageturen fra Tiger Hill

Omkring 05:40 klappede hele mængden i kor; solen gjorde sin fantastiske entré. Alene synet af solopgangen over Himalayas toppe var turen og det umenneskelige tidspunkt værd, men da jeg lidt efter så toppen af Kangchenjunga oplyst af solens første stråler imellem skyerne....
Ahh, det kunne næsten ikke blive bedre. Det skulle da kun lige være at bestige bjerget... og jeg skulle jo snart tage mine første, men forhåbentligt store, skridt mod dette mål.

hpim6571_tn.jpg

Et andet udsigtspunkt. Bemærk Kangchenjunga i baggrunden

Lidt senere, tilbage i Darjeeling by, gik jeg min sædvanlige rundtur, hvor der i klart vejr burde være udsigt til Kangchenjunga.
Siden jeg ankom havde der dog ikke været skyfrit, men på denne endnu tidlige morgen kunne jeg sidde på en bænk blandt nogle få ældre lokale og nyde synet, indtil mørkegrå skyer snart drev ind over byen og lagde alt i et diset og vådt mørke.
Herefter fik jeg mig et par timers søvn!

hpim6583_tn.jpg

Og lige et par billeder til af mit bjerg...

Da jeg vågnede igen spenderede jeg resten af dagen på at slappe af ved gå en lang tur i området, færdiggøre ændringerne på gæstebogen og spise lidt god mad!
Jeg besluttede mig også for, trods jeg virkelig nød opholdet her i byen, at tage videre næste dag, så jeg kunne komme mod Delhi... og enden af denne rejse!

hpim6590_tn.jpg

...

Hvilken HERLIG dag!!!

hpim6594_tn.jpg

...