EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Kalkutta

Dag 321. Fredag d. 19/05-06


Endelig havde jeg indset hvorfor journalen havde ændret sig så meget fra de tidlige dage; jeg brugte ikke så meget tid på den, som jeg havde gjort. Det var måske åbenlyst, men det betød i praksis at når jeg skrev om hvad der var foregået, så var det næsten altid adskillige dage senere. Derved fangede jeg ikke øjebliksbilledet, og mit iltre men flyvske temperament blev ikke dokumenteret.
Haha, sikke en lettelse. Måske bare en lille åbenbaring, men den lod mig se at jeg, som ellers tidligere skrevet, endnu ikke var blevet en enten lalleglad eller bitter mand. Jeg var migselv: en gammel sur mand. Yeah!

hpim6429_tn.jpg

Velkommen til Kalkutta. En våd udsigt fra mit hotel

Som i Hyderabad fortsatte mit afslappende storbyliv i Kalkutta. Jeg så ikke rigtigt nogle turistattraktioner, og jeg var begyndt at indse at det var på grund af manglende lyst; jeg havde simpelthen fået nok af templer, pagodaer, gamle bygninger og andet menneskeskabt ragelse.

hpim6431_tn.jpg

Nogle gamle rickshaws

Jeg meldte mig i stedet ind i et fancy fitnesscenter, eller som de kaldte det et "health and spa center", hvor jeg brugte størstedelen af mine aftener. Det var supergodt, da jeg efter 2-3 timers træning benyttede mig af spa faciliteterne. I den sammenhæng var jeg ganske heldig, for mens alle de andre mænd havde bunkepul i jacuzzien, kunne jeg sidde i fred og ro i saunaen og brænde op.

hpim6434_tn.jpg

Victoria Memorial set fra hovedindgangen

Da dagen, hvor jeg ville få min motorcykel tilbage fra værkstedet, nærmede sig, fik jeg dog alligevel en lidt malplaceret dårlig samvittighed over ikke at have set nogle af byen attraktioner, så jeg drog afsted mod Victoria Memorial, hvor jeg spenderede en god eftermiddag. Det var et ganske rart sted væk fra byens larm og bil-os, trods placeret lige midt i centrum.

hpim6438_tn.jpg

Victoria Memorial set inde fra selve parken

Endelig efter en uges ventetid på motorcyklen kunne jeg tage videre til min næste planlagte destination, Darjeeling. Det var for en gangs skyld ikke med intentioner om bare at se endnu et turistmål, eller fordi The Lonely Planet foreslog det. Nej, det var for at gøre noget jeg virkelig havde lyst til: melde mig til et bjergbestigningskursus hos det anerkendte Himalayan Mountaineering Institute.
Der var dog kommet en overraskende vending i min planlægning, da jeg efter måneders stilhed pludselig fik en mail fra Nepal Mountaineering Association, som jo var med i mine tidlige planer. Ydermere var den ellers meget kedelige situation med borgerkrig i landet langsomt ved at forbedres. Hmm... hvad skulle jeg mon gøre? Indtil videre ville jeg undersøge situationen nærmere.