EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Turen til Kalkutta

Dag 312. Onsdag d. 10/05-06


hpim6390_tn.jpg

Punnami Hotel i flotte omgivelser som jeg boede på i Vijayawada

Det var næsten aften, og jeg var kun lige vågnet. Jeg var ankommet til Kalkutta, men det havde været en lang tur; især den sidste strækning fra Bhubaneswar. Jeg burde nok have taget turen over to dage, men jeg var blevet utålmodig og ville efterhånden bare nå frem til denne næste planlagte destination.
Indtil Bhubaneswar havde hovedvejene generelt været nogenlunde fornuftige, så jeg tænkte at selvom turen bestemt ville vare til mørkets frembrud, så ville det nok gå alligevel... det var dog kun indtil Bhubaneswar! Jeg havde kørt omkring 50 kilometer, da jeg begyndte at sande realiteterne for denne tur; hovedvejen blev til noget, der kunne ligne en forladt krigszone. Ikke nok med vejen tillod én at køre med en fart af maksimum 20 km/t, der var også omkørselsveje hver 2-3 kilometer. Turen skred kun langsomt, langsomt fremad, og ved mørkets frembrud manglede jeg stadig mere end halvdelen.
Ude i horisonten så jeg lyn og torden, så jeg fandt regnslaget til rygsækken frem og beskyttede mine ting... desværre lå min regnjakke nederst i rygsækken, hvilket ville betyde at jeg skulle af- og påmontere baggagen fra motorcyklen; det tog gennemsnitligt 45 minutter, så det droppede jeg naivt nok.
En time senere fandt jeg til al held et halvtag, hvor jeg i ly af den tropiske syndflod kunne af- og påmontere baggagen for at find både tørt tøj og min regnjakke frem.
Regnen varede dog ikke ved, og snart efter kunne jeg køre resten af aftenen og natten i tørvejr. Klokken 04:00 indlogerede jeg mig på Astoria Hotel, som var det eneste sted med en klokke.

hpim6411_tn.jpg

Bred dejlig vej...

Turen fra Vijayawada til var ellers forløbet stille og roligt, og jeg overnattede i et par små byer inden jeg ankom til Bhubaneswar. Dér ville jeg egentligt have holdt et par dages hvil, mens jeg fik fikset motorcyklen op. Endnu en gang var den gal med dét jeg efterhånden ville kalde et særdeles dårligt motorcykelkøb.
Byen viste sig dog at være ret ucharmerende, og Royal Enfield værkstedet var bemandet af nogle Khat-tyggende spader, så jeg tog konsekvensen og havde kun én dag i byen. Derefter drog jeg mod Kalkutta på en haltende kværn.

hpim6428_tn.jpg

En stråtækt shop i udkanten af en lille landsby