EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Pondicherry

Dag 275. Mandag d. 03/04-06


Jeg lå og slappede af på mit hotelværelse i Chennai efter en lang dag, som stort set kun havde været brugt på at få mig transporteret hertil fra Pondycherry.
Jeg tog turen med bus, som jeg toede kun burde tage 3 1/2 timer, men naturligvis tog meget længere, og da så jeg endelig ankom, skulle jeg have endnu en bus til min bydel, Egmore. Herefter indledte jeg den helt store hoteljagt, der endte med et mindre raseri-anfald over en irriterende hotelspejder og en uforskammet rickshaw chauffør, inden jeg "tog flugten" til et andet kvarter, Triplicane, hvor jeg hurtigt fandt Thaj Regency.

hpim6274_tn.jpg

Min gamle, men flotte, lejede Royal Enfield fra '82

Turen fra Kumbakonam til Pondycherry fem dage tidligere var væsentligt mere komfortabel og mindre tidskrævende, men alligevel indlogerede jeg mig ikke på Surya Swastika Guest House før klokken 20:00. Det var dog nok mest på grund af det fordømte fjernsyn på Pandiyan Hotel i Kumbakonam, der holdt mig i sengen lidt for længe.
Det problem ville jeg ikke have hér, da der ikke var noget fjernsyn eller for den sags skyld andre bekvemmeligheder. Man fik hvad man betalte for, og det var ikke meget!

hpim6280_tn.jpg

Da jeg var på min hyggelige tur rundt om Pondicherry vendte jeg om cirka her...

Jeg havde bestemt mig for at leje en Royal Enfield, så næste morgen gik jeg ud og ledte efter en udlejer, som havde et nogenlunde eksemplar. Det var absolut ikke nemt at finde, men da jeg klokken 15:00 så et lille sted med en flot motorcykel stående ude foran, var jeg straks solgt. Det var en restaureret udgave fra '82, som udlejeren tydeligvis var ret stolt over.
Kort efter sad jeg storsmilende på kværnen og kørte mod nye horisonter. Det blev dog ikke til den helt store tur, da det blev mørkt få timer senere, så i stedet gik jeg ud og spiste lidt god mad, og brugte derefter resten af aftenen på en internet café.

hpim6291_tn.jpg

De hyggelige gader i Pondicherry

Næste morgen var jeg dog fyr og flamme, så efter en hurtig morgenmad kørte jeg ud af Pondicherry for at se lidt af landet.
Til højre, venstre, højre, højre, venstre...; i løbet af ingen tid havde jeg ingen anelse, om hvordan jeg skulle komme tilbage, men jeg mente dog hele tiden at kunne retningsbestemme kysten, hvor jeg håbede en vej ville løbe langs, som jeg ville kunne tage tilbage via.
Det var en helt fantastisk tur, som tog mig ud på landet, hvor de få beboere næppe så mange turister - hvis nogen overhovedet. Alle vendte sig om og kiggede efter mig, børnene vinkede og smukke piger smilede sødt til mig. Ahh, hvilken herlig dag!
Utroligt nok, tog alle mine sving mig til en kystvej, som førte til Cuddalore, hvorfra jeg kunne komme videre nordpå til Pondicherry.
Vel tilbage spiste jeg en lækker pizza på gode gamle Pizza Corner, hvorefter jeg slappede af på en internet café, indtil jeg gik tidligt til køjs.

hpim6293_tn.jpg

Og lige et mere...

Jeg vågnede glad op næste morgen og så frem til endnu en dag på motorcykel, men da jeg trådte udenfor og skulle til at starte dyret op, så jeg til min gru at baghjulet var punkteret. Det var uheld på uheld; eftersom det var søndag, var alle værksteder lukket. Pokkers! Manden jeg havde lejet den af var heller ikke til meget hjælp, men sagde dog at jeg ikke behøvede at betale for denne sidste dag af lejeperioden.
I stedet brugte jeg dagen på vandre rundt i byen, der dog egentligt ikke havde det helt store at byde på.

Da jeg vågnede denne morgen, stod en fyr fra udlejningsstedet udenfor og ventede, hvorefter han fiksede den... da jeg havde låst den op.
Mens han var væk med baghjulet, kom udlejeren selv og gav mig mit depositum tilbage. I den sammenhæng lod han mig endnu en gang forstå, at motorcyklen altså ikke var til salg. Øv.
Herefter begav jeg mig så mod Chennai.