EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Goa og Hampi

Dag 262. Tirsdag d. 21/03-06


Igen lå jeg i et nattog; denne gang fra Hampi, eller det vil egentligt sige fra Hospet, mod Bangalore.
Jeg rejste stadig sammen med Iain, og egentligt havde vi ikke rigtigt noget turist-formål i Bangalore, men endnu en gang overvejede jeg at ændre ekspeditionen drastisk. Mine overvejelser gik på at købe lidt engelsk nostagi i form af en super lækker Royal Enfield Bullet 500 og så køre den hele vejen hjem til Danmark. Planen havde stadig nogle... øhh... udfordringer, men jeg arbejdede på at minimere dem!
Jeg havde hørt i Hampi, at den autoriserede Enfield forhandler i Bangalore skulle have en Bullet 500 model stående, så nu var vi altså på vej dertil.
Jeg kom på ideen nogle dage tidligere i Goa.

hpim5814_tn.jpg

Terekhol Fort set indefra

Da vi ankom til Mumbai fra Jalgaon, indlogerede vi os på billige, men ganske udemærkede, Salvation Army Red Shield Hostel. Denne dag, den 15/03-06, var Holi Day, hvilket var en helligdag, hvor alle indiske børn og voksne slubberter var ude og smide farver på hinanden og alle andre. Det betød at dagen stort set blev tilbragt indenfor på hostlet.

hpim5818_tn.jpg

Udsigten fra Terekhol Fort

Næste dag startede vi med at købe togbilletter til Goa, som alle indtil videre havde rost til skyerne, hvorefter jeg tog i fitnesscenter. Det var adskillige dage siden jeg sidst havde været der sidst, og på det tidspunkt kun i to dage, men de kunne sjovt nok huske mig ganske godt... endda ved navn. Jeg var smigret og smilede som altid lidt ekstra til den gudesmukke pige ved desken.
Resten af dagen blev brugt på at finde oplyninger om et visum til Kenya, og en åbenbart nødvendig bekræftelse fra et hotel i Nairobi.

hpim5824_tn.jpg

Hov, det er vist mig på en super cool Royal Enfield Bullet 350

Da jeg vågnede næste morgen, efter en lang togtur, var det med store forventninger om det forjættede land Goa! Jeg kunne næsten kun blive skuffet...
I toget mødte Iain og jeg to spøjse koreanere, som skulle til samme by som os: Arambol, så vi endte med at dele en rickshaw fra togstationen. Det var dog først efter vi havde overbevist den ene om at dette var den rigtige station, hvilket han overhovedet ikke troede på og ville have verificeret fra syv uafhængige kilder, samt vækket den anden fra hans dødesøvn.

hpim5826_tn.jpg

Og Iain på sin knap så cool scooter

Fremme i Arambol indlogerede vi os på Ave Maria, som vi havde læst skulle have en super billig sovesal. Det viste sig dog at være en hippi-camp på taget af bygningen, hvor der var hængt nogle stofklæder op som et spartansk tag samt lagt nogle mini-madrasser ud på gulvet. Iain og jeg blev hurtigt enige om, at det ikke lige var sagen, så vi tog i stedet et lidt dyrere dobbeltværelse.
Om eftermiddagen gik vi på stranden, som da var ganske udemærket, men dog langt fra hvad jeg havde sat forventningerne op til. Omgivet af palmer og små hytter, sandet hvidt og fint, vandet varmt og solen brændende fra en skyfri himmel; alt hvad en fantastisk strand behøver, men der var en masse små skår i billedet. For det første gemte der sig en beskidt og kedelig by lige bag ved palmerne, og for det andet var der ikke mange andre normale unge menneske; det er faktisk en stor underdrivelse, da stedet kun husede urgamle hippier, som tilsyneladende aldrig forlod stedet efter de glade 70'ere. En del af dem, navnligt mænd, syntes at vi andre skulle have glæde af synet af deres ældede marihuana-ramte korpus uden en trevl på kroppen. Yuck!
Aftenen viste sig at være en død fuser, så vi bestemte os for at tage videre til Hampi den følgende dag. Det var egentligt ikke fordi, Goa ikke var et godt sted; hvis jeg var typen der gad ligge på en strand, ville det da havde været alletiders, men for nu havde jeg fået nok strand på Koh Phangan i Thailand.

hpim5833_tn.jpg

Ja, den var lækker

Næste dag startede vi med at checke ud og få lidt god morgenmad; om ikke andet var maden i hvert fald fantastisk i Arambol.
Men, men, men, der var andre gode ting i byen! Jeg havde gået og luret på de mange Royal Enfields der kørte rundt, og var endt på at det måtte være muligt at leje en, så jeg overtalte Iain til at tage på en motorcykeltur rundt i området. Han var klar, men tog en scooter i stedet.
Oh ve, hvilken glæde at starte det næsten antikke dyr; motoren der dunkede afsted, og gearene der for det første sad på den "forkerte" side, og for det andet hurtigt viste sig at have sin egen vilje.
Efter at have frydet mig over motorcyklen var det vist tid til at komme afsted, så vi startede med at køre til Terekhol Fort, hvor vi på vejen krydsede en flod med en lille overfyldt færge. Fortet var en smule skuffende, da det viste sig at være et restaureret hotel, men jeg var ligeglad; for mig handlede det hele om køreturen. Yeah!
Bagefter kørte vi sydpå og så nogle af Goas andre strande; jeg fandt stadig ikke den strand, som mine forventninger var sat op til, men endnu engang var jeg ligeglad, da jeg bare nød kørslen.

hpim5848_tn.jpg

Stranden ved Arambol i Goa

Aftenen og natten skulle bringe den værste bustur siden helvedesturen til Ust-Barguzin i Rusland. Det var en såkaldt sovebus, men jeg fik bestemt ikke noget søvn; bussen var voldsomt varm, køjen alt for kort og så havde jeg Iain liggende ved siden af, hvilket der bestemt ikke var plads til. Tilmed havde vi en klovn til en chauffør, som satte farten ned ved fartbumpene, men gassede voldsomt op efter forhjulene var passeret, så alle os bagerst i bussen blev kastet rundt, når baghjulene fløj over bumpene.

hpim5873_tn.jpg

Virupaksha Temple set indefra efter lukketid

Fremme i Hampi mødte vi to piger, Cody fra USA og Siobhan fra Irland, som havde tænkt sig at bo på samme hotel, Shanthi, som os. Vi faldt hurtigt i snak og endte med at besøge Virupaksha Temple sammen med Siobhan, hvorimens Cody var forsvundet fra Jordens overflade. Det var en god tur, hvor vi endte med hyre en guide til at føre os op i det ellers lukkede Gopuram.
Senere klatrede vi alle fire op på toppen af Hemakuta Hill, hvor vi så solnedgangen over hyggelige Hampi.

hpim5891_tn.jpg

Udsigten fra det ellers aflukkede Gopuram

Næste dag lejede vi alle fire nogle cykler og kørte så ud nogle for at se nogle af Hampis mange ruiner. Området var helt fantastisk med kæmpe stenblokke spredt ud over det hele og ruiner imellem dalene af disse bouldere.
Det var næsten ulideligt varmt, så vi kørte stille og roligt afsted mod det såkaldte Monkey Temple, der lå oppe på toppen af en halvhøj bakke, som vi kæmpede os op ad i varmen. Da vi kom ned igen, kørte vi atter mod Hampi by, hvor vi på vejen krydsede en flod i en lille stråbåd, der udover os fire, samt vores cykler, også fragtede en ekstra person med sin motorcykel. Manden der padlede med én åre havde vist nok at se til.
På den anden side af floden så jeg en ungmø i nød, så min ganger, i dagens anledning en gammel cykel, og jeg red straks til undsætning. Hun hed Kristin, kom fra Sverige og havde forvildet sig ud i midten af ingenting i middagsheden på gåben, så jeg tilbød hende naturligvis et lift tilbage til Hampi, hvilket hun bestemt ikke sagde nej til.

hpim5922_tn.jpg

Udsigten fra Hemakuta Hill

Kristin boede på samme hotel som os andre, så om aftenen gik vi alle ud; endnu en gang vandrede vi op på toppen af Hemakuta Hill for at se solnedgangen. Da solen var forsvundet bag horisonten, og vi vandrede ned igen, fandt jeg en sprække ind imellem nogle kæmpe stenblokke. Min evige eventyrlyst lokkede mig derind med en lille lommelygte, Iain heldigvis havde medbragt. Kravlende alene ind i det sorte dyb havde jeg flagermus flyvende lige over hovedet på mig, og en begyndende panik i kroppen, da sprækken fortsatte videre ind i dybet. Det var spændende og helt utroligt nok skulle jeg få et meget større udbytte af eventyret, end jeg havde turdet håbe på; pludselig nåede jeg til en tværgående passage, hvor jeg til den ene side kunne se en lille åbning med menneskeskabte stenstøtter på hver side. Jeg kaldte straks på de andre, som nu også blev nysgerrige, og kort efter gik vi i samlet flok igennem åbningen, der førte ind i et underjordisk gangsystem. Lidt efter førte hovedpassagen os ud lidt længere ned af bjerget.
En virkelig cool oplevelse, der lod mig forstå at jeg vist blev nødt til at prøve rigtig caving på et tidspunkt.
Tilbage i Hampi by gik vi ud og spiste på alletiders Mango Tree, og bagefter var det vist tid til lidt velfortjent søvn.

hpim5972_tn.jpg

Oppe ved det såkaldte Monkey Temple.
Fra venstre: Cody, Siobhan og Iain

Da jeg vågnede denne morgen, var det en halvdoven dag. Vi startede med at checke ud og spise morgenmad, hvorefter vi bestemte os for at vandre ud og se lidt af seværdighederne på gåben. Det blev dog ikke til det helt store, da vi kun lige orkede at se The Royal Centre, før vi endelig gav op i varmen.
Resten af dagen slappede vi af, før vi alle hver især stort set rejste i hver sin retning. Iain og fortsatte dog i samme spor med Bangalore.

hpim6029_tn.jpg

Inde fra The Royal Centre