EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Kilimanjaro

Dag 116. Onsdag d. 26/10-05


På præcis samme uhumske tidspunkt, 07:45, som dagen før, blev jeg vækket af nogle ligeledes uhumske bæster, der larmede og rumsterede... med nogle særligt knitrende plastikposer fra helvede
Det fortsatte lige indtil jeg stod op.

hpim3895_tn.jpg

Hong Kong Space Museum

Mit vietnamesiske visum var gældende fra denne dag, så jeg tænkte at jeg nok hellere måtte se at komme dertil. Det skulle dog vise sig meget dyrere end forventet. Der var et par mulige veje dertil; den første var at flyve direkte dertil, den anden var overlands gennem Kina og den tredje, mere eksotiske, var at tage via Macau. Efter mange overvejelser (og dumme ærgrelser over overhovedet at være taget til Hong Kong) valgte jeg den mellem-dyreste version, at flyve til Hanoi dagen efter.

hpim3896_tn.jpg

Nathan Road

Jeg havde egentligt overvejet at tage til Disneyland, men inden jeg havde besluttet mig for vejen til Vietnam, var det blevet eftermiddag, så jeg droppede ideen og tænkte, at min tid ville komme i USA.
I stedet tog jeg en tur til Hong Kong Space Museum, hvor jeg ankom lige i rette tid til en iMax film om Kilimanjaro. Den var god og ikke mindst ganske inspirerende for mig... den fik mig til at overveje ekspeditionens fortsatte rute. Måske skulle jeg lige slå et smut forbi et lille kontinent, Afrika, jeg ellers havde ekskluderet på denne rejse, for at bestige en af de syv toppe. Så ville jeg jo bare mangle de restende seks, for at have opnået en af mine store missioner i livet.

Aftenen sluttede jeg af på en fin og super god restaurant, Gaylord, der trods sit umanerligt dårligt valgte navn gav mig en god og passende afslutning på mit korte ophold her i Hong Kong. Der var levende musik og maden var... øhh... stærk!!! Generelt mente jeg, at jeg kunne spise temmelig stærk mad, men måtte alligevel sande at når en indisk restaurant skrev "very spicy", så mente de det sgu... det krævede i hvert fald en helhjertet indsats ikke at lade tårerne trille!
Det lyder måske dårligt, men jeg nød det.

Nå ja, da jeg tidligere sad på hostlet, kom en agent og spurgte om jeg ikke ville være med i en film. Optagelserne for min scene ville være om to dage... men jeg havde desværre allerede købt min flybillet til dagen efter.
Det kunne sgu ellers have været cool at blive foreviget som filmstjerne i en kinesisk film.