EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Canon svindel i Hong Kong

Dag 115. Tirsdag d. 25/10-05


Ak, jeg vågnede kun tre timer efter jeg lagde mig til at sove. Jeg havde siddet oppe hele natten og leget med hjemmesiden, og da jeg stoppede var jeg endelig tilfreds! De sidste par uger havde jeg lagt et kæmpe arbejde i nogle massive ændringer, der dog sikkert ikke ville blive bemærket af nogen, da det, set fra en brugers synsvinkel, var detaljer... udover den nye gæstebog.
Klokken var kun 07:45 og halvdelen af hostlets besøgende syntes at skulle forlade stedet. De næste tre timer halvsov jeg, indtil jeg til sidst prøvede at åbne øjnene... det var ikke rart.

hpim3878_tn.jpg

Høje skyskrabere prægede by-billedet i Hong Kong

Da jeg endelig kom op, stod dagens udflugt mig klar. Jeg skulle til Hong Kong Island.
Metroen tog mig under vandet mellem Kowloon og Central, og herefter rendte jeg rundt nogle timer og shoppede. I en butik ved siden af mit hostel havde jeg set et "super tilbud" på et Canon 20D, så jeg ville også checke lidt priser hér. I Queensway Plaza, et fornemt shoppingcenter, fandt jeg en fotobutik, hvor jeg spurgte ind til de differentierede priser rundt om i byen. De kunne fortælle mig, at mit såkaldte gode tilbud var en umulighed, eftersom engrospriserne fra Canon var højere end min pris.

hpim3883_tn.jpg

Udsigt over byen fra Victoria Peak

Henunder eftermiddagen tænkte jeg, at jeg hellere måtte være lidt turistagtig og se mindst én rigtig turistattraktion.
I The Lonely Planet fandt jeg Victoria Peak, hvorfra jeg ville kunne se udover hele byen. Heldigvis var jeg lige i nærheden af Peak Tram, en gammel og legendarisk tog linie, hvor man blev trukket op ad en ganske stejl bjergside til en flot udsigtsplads.
På toppen tænkte jeg, at man da burde kunne komme helt op på toppen af Victoria Peak, hvorefter jeg vandrede afsted mod denne illusionære top, der dog efter en lang tur viste sig at være afspærret på grund af master og lignende.

hpim3884_tn.jpg

Og lige et mere...

Da jeg kom ned igen, tog jeg tilbage til Kowloon, hvor jeg opsøgte mit "gode tilbud". Vi snakkede lidt frem og tilbage... og jeg endte med at have en komplet foto-indkøbsliste. Der var trods alt for mange penge, og da jeg ligesom havde fået at vide prisen var umulig, spurgte jeg ham om jeg kunne få serienummeret, så jeg lige kunne checke det hos Canon. Dét kunne der til gengæld ikke blive tale om, og desuden så handlede det hele om tillid, hvilket der tilsyneladende ikke var noget af, hvorfor vi ikke ville kunne handle sammen.

hpim3889_tn.jpg

Her er den absolutte top på Victoria Peak... og et hegn mellem mig og sejren

Efter en middag, der smagte af penge på en lille hyggelig restaurant på en sidegade til Nathan Road, tænkte jeg, som sket før, at jeg da lige kunne bruge en times tid på en internet café... syv timer senere, klokken 03:20, trissede jeg træt tilbage til den berygtede Chungking Mansions boligblok, hvor mit hostel lå på 16. etage.

hpim3890_tn.jpg

Men, turen til hegnet var da ikke uden belønning; en ekstra flot udsigt, som de færreste nok for får at se