EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

At rejse alene igen

Dag 113. Søndag d. 23/10-05


Jeg sad alene på en fin indisk restaurant i Guangzhou. Det var sen aften og tjenerinderne havde travlt med at servicere mig, hvilket i praksis betød at de i løbet af ganske kort tid kom og prøvede at fjerne et fad med naan brød - lige indtil de så, at det heller ikke var tomt denne gang. Det var nu hyggeligt og de smilede stort hver eneste gang.
Som jeg sad der havde jeg tid til at tænke på de foregående seks dage...

hpim3845_tn.jpg

DragonTown Hostel i Chengdu

Da Dewey og jeg landede I Chengdu, tog vi til gode gamle DragonTown Hostel, hvor vi også boede før vi tog til Tibet. De havde ikke flere pladser, så vi fik i stedet to opredninger i receptionen, hvilket var ganske fint. Madrasserne var uendeligt meget bedre end dem på værelserne, men til gengæld var der støj om aftenen og ikke noget der hed at sove længe om morgenen.

hpim3850_tn.jpg

Modeshow i Guangzhou

Min plan var at tage videre til Hong Kong, og efter at have undersøgt sagen nærmere, hvilket faktisk bare bestod i at spørge hostlets rejseservice til råds, fandt jeg ud af at vejen måtte være fra Chengdu via Guangzhou til Hong Kong. For at have en relativt behagelig tur, når nu det var alene igen, valgte jeg en soft sleeper, hvilket jeg dog først kunne få et par dage senere.

hpim3854_tn.jpg

...

De næste dage spenderede Dewey og jeg med at slappe af, gå på Mc Donalds og Häagen Dazs samt at frekventere den lokale internet café. Det var nogle hyggelige dage.
Jeg sendte også mit sidste dyre ekspeditionsudstyr tilbage til Danmark. Der var 12 kg. og for mange tusiender af kroner. Det var en lettelse at komme af med det... på to måder. Ét, vægten; jeg havde nu i alt sendt 35 (ja, du læste rigtigt, og jeg skrev rigtigt, 35!) kg. til Danmark, og alligevel havde jeg stadig omkring 20 kg. tilbage i rygsækken. To, bekymringen; jeg behøvede nu ikke længere bekymre mig om alt mit udstyr kunne blive stjålet.

Efter de par dage med ren afslapning sagde jeg til sidst farvel, og på forhåbentligt gensyn i fremtiden, til Dewey.

hpim3862_tn.jpg

...

Togturen fra Chengdu til Guangzhou var hele 39 timer lang, som jeg fornuftigt brugte på at sove og indhente den forsømte ekspeditionsjournal.
Inden jeg stod på toget, da jeg sad og ventede på at kineserne skulle ligge an til et nyt rekordforsøg, lagde jeg mærke til en kinesisk pige. Hun var flot. Jeg bed dog ikke nærmere i det, indtil jeg nemt og bekvemt havde fået installeret mig i kupéen med min nu anstændige størrelse bagage. Pludselig vandrede hun ind i selv samme kupé.
Det viste sig at hun også skulle til Guangzhou.

hpim3863_tn.jpg

...

Under turen fik vi ikke snakket så meget sammen, da hun ikke talte så godt engelsk og mit kinesiske kun nåede til... tja, ingenting. Men, da vi nåede frem gav hun mig alligevel sit telefonnummer, og sagde at jeg skulle ringe...
I løbet af de to dage jeg havde været her i byen, havde jeg overvejet at ringe mange gange, men mine tanker var hos en anden i øjeblikket...

hpim3871_tn.jpg

...

Den første dag her startede jeg med den helt store indkøbstur, hvor jeg fandt de to største centre, hvoraf især det ene havde et kæmpe udvalg af alle de store mærker; Hugo Boss, Calvin Klein, Kenzo og så videre...
Foran centeret havde de stillet en stor scene/podie op, hvor jeg pludselig var i den heldige situation, at et modeshow blev startet med internationale, dog for mig ukendte, modeller. Det var en super oplevelse, hvor jeg fik tilsnudsket mig en mini-VIP plads lige ved siden af de rigtige VIPs.
Resten af dagen, og den halve nat, brugte jeg på en internet café.

Dagen idag havde jeg egentligt planlagt at se lidt af byen, men i en naiv stund tænkte jeg, at jeg da lige kunne bruge et par timer på at rode med et par detaljer på hjemmesiden... de "par timer" blev til hele dagen indtil dette sene restaurant besøg.

Da jeg, efter restauranten, gik tilbage til hotellet fik jeg utallige tilbud om "very good massage". Jeg havde faktisk ømme muskler, men umiddelbart mente de vist en anden slags massage, så jeg takkede pænt nej tak til deres ellers meget generøse forslag.
Guangzhou var en meget vestlig by med mange udenlandske turister og businessfolk, hvilket nok havde været skyld i dette blomstrende og glade "natteliv".