EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Farvel Kina

Dag 89. Torsdag d. 29/09-05


hpim3568_tn.jpg

At se pandaen i virkeligheden var helt fantastisk!

Jeg sad nu i flyet til Tibet, hvilket var min første store afvigelse fra mine oprindelige planer. Jeg burde have været ved Muztagh Ata, men undervejs til dette punkt havde jeg opdaget to ting; CITS Denmark havde mere eller mindre stukket mig en lodret løgn, da de sagde at man skulle regne med cirka 10.000 kroner om ugen for at opholde sig i Tibet. Desuden ville det være meget koldt at prøve kræfter med Muztagh Ata på denne årstid.
Det passede mig nu godt med den kommende destination, da jeg i mange år havde drømt om at se fantastiske Tibet.

hpim3594_tn.jpg

At holde en panda, trods det var den lille røde, var også helt fantastisk!!!

Den sidste uge i Kina havde jeg spenderet i Chengdu, hvor jeg bare havde trisset lidt rundt og kigget på udendørsbutikker... det var efterhånden blevet et helt mantra for mig.
Det var også ugen, hvor Dewey fik besøg af en veninde fra Holland, Esther. Hun var ganske sød, og det var hyggeligt at hun gerne ville med til Tibet.
Endnu en gang fik jeg sagt farvel til Jane, Jane og Julie... selvom det ikke var første gang, og måske endda ikke engang sidste, så var det nu alligevel lidt underligt efter at have rejst sammen igennem så stor en del af Kina. Jeg tænkte for migselv, velvidende om den ringe sandsynlighed, at der jo var en chance for, at jeg ville rende ind i dem igen i Lhasa.

hpim3598_tn.jpg

Så kan I lære det...

Det bedste jeg oplevede i Chengdu var en tur til et Panda research center, hvor de arbejdede på at redde den særdeles truede sort/hvide store panda. Det gjorde de hovedsageligt ved at sørge for avl i fangeskab.
Undervejs fik man den temmeligt unikke chance at holde en rød panda for en lille sum ekstra penge. Jeg var naturligvis ellevild og ville have betalt det 4-dobbelte... især med tanke på at pengene forhåbentligt gik til forskning indenfor redning af pandaen.
Man skulle iføre sig en plastikdragt for ikke at overføre menneskebakterier til pandaen, hvorefter de bar "bamsen" hen i skødet på én. Der sad den så og gumlede frugt, hvilket tilsyneladende gjorde den blid som et lam og fuldstændig ligeglad med de noget specielle omgivelser. Jeg var solgt!!!

hpim3600_tn.jpg

Deweys lille kattekilling

Hele ugen igennem havde jeg gået og kigget på en Häagen-Dazs café med sultne øjne, men alligevel hele tiden været ramt af den rejsendes, til tider fjollede, nærighed. Den sidste aften tænkte jeg dog, at min udrejse af Kina skulle fejres med stil, så jeg overtalte Dewey og Esther til at tage en taxa fra en ellers god restaurant, Grandma's kitchen, til min café.
Klokken var 22:59 da vi åbnede døren hvorpå var skrevet, at stedet ville lukke 23:00. Der stod en tjenerinde i døren, hvilket ikke var unormalt, og jeg ikke tænkte yderligere over... i hvert fald ikke før hun sagde at stedet var lukket!
Jeg var slået og ikke mindst slukøret! Lige indtil vi fik den ide at gå hen til en af de andre indgange, der heldigvis viste sig at være "ubeskyttet". Med ét sad vi ved et af bordene klar til at bestille, men selv samme tjenerinde fra døren kom og sagde endnu en gang, at stedet var lukket...........
Ved hjælp af tryglen, tiggen, charme og tårer fik jeg utroligt nok lov til at bestille... take out! Mums, Det var den bedste is, jeg havde fået i lang tid.

hpim3604_tn.jpg

Chengdu by night