EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Og det var så Xian

Dag 82. Torsdag d. 22/09-05


Jeg sad nu velplaceret i en komfortabel og blød stol i gården på DragonTown Hostel i Chengdu. Det var morgen og alligevel virkede det som om dagen allerede havde varet for evigt. Den startede klokken 05:00, hvor jeg vågnede i den øverste køje i en hardsleeper på et tog fra Xian til Chengdu. Jeg havde ikke fået mange timers søvn, og var bestemt ikke i mit bedste humør. Min taske var stadig fedtet efter nattens shampoo uheld, hvilket blandt mange andre ting havde assisteret min manglede søvn.

hpim3514_tn.jpg

Terracotta krigerne...

Toget var ankommet til stationen en halv time før planlagt, så uret havde endnu ikke ringet, og jeg havde derfor heller ikke fået pakket mine ting. I al hast væltede jeg ud af toget med alle mine ting under og over armene - Dewey havde heldigvis sine ting pakket, så han kunne hjælpe med at bære nogle af alle mine løsgenstande.
På perronen ville jeg så pakke mine ting, men to stewardesser kom og sagde "hello, let's go". Jeg prøvede at forklare mine ting skulle pakkes... naturligvis uden held. I stedet sagde de, meget høfligt og sødt, "hello, let's go" igen og igen og igen. Til sidst var jeg pakket, og vi kunne endelig følge deres gentagne anvisninger.

hpim3515_tn.jpg

...

Udenfor stationen mødte vi nogle andre rejsende, som også skulle til DragonTown. De havde reserveret plads og var i den sammenhæng blevet lovet at blive hentet på stationen, så vi ventede sammen med dem... og ventede... og ventede... der kom ikke nogen!
Da jeg til sidst havde hidset migselv tilstrækkeligt op, sagde jeg til Dewey "It's 06 o'clock in the morning and nobody is here. Let's grab a cab... we're not that cheap travellers". Dewey, der kunne se de andres ansigter, sagde senere, at de ikke havde set imponeret ud over mig.

hpim3519_tn.jpg

...

Da taxaen endelig smed os af ved hostlet, måtte vi sande at der ikke var nogen til at betjene os. En meget søvnig kineser iført kun underbukser fortalte os, at receptionen først ville åbne klokken 09:00 - to timer senere!
Det blev for meget for mig, og i min store irritation overtalte jeg Dewey til at tage videre til Sams Hostel, der i det mindste havde den anstændighed at være på stationen, da morgen-/nattoget ankom. Efter at have ringet til dem og fået dem til at betale vores taxa dertil, stod vi kort efter i Sams reception.
Sams Hostel viste sig dog at være en stor fuser, og i en listig manøvre stak vi af fra receptionisten, der ellers var igang med at vise os det "hyggelige" hostel.

hpim3520_tn.jpg

...

Vi blev enige om at DragonTown nok alligevel var det bedste alternativ, så lidt efter sad vi atter og ventede på at receptionen skulle åbne. I mellemtiden havde jeg tid til at tænke over de sidste par dage.

hpim3522_tn.jpg

...

Dagen efter middagsaftalen i Xian tog pigerne og jeg ud og så på Terracotta krigerne. Jeg havde, i modsætning til stort set alle andre, absolut ingen forventninger til dem, så jeg kunne næsten kun blive positivt overrasket... og det blev jeg! De var ganske fascinerende, og alt i alt var det en super hyggelig dag.

hpim3530_tn.jpg

...

Næste aften skulle vi have toget til Chengdu klokken 19:00, så vi havde hele dagen til at slappe af. Den brugte vi naturligvis fornuftigt ved at kigge på klatrebutikker...