EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Middagsinvitationen

Dag 79. Mandag d. 19/09-05


Dewey og jeg startede dagen med at købe mad til dagens togtur til Xian. Vi valgte at fortsætte den sunde diæt, vi havde praktiseret siden vi ankom til Kina... det betød rent faktisk fastfood, da den kinesiske kost var fed og altid badet i olie.
Herefter tog vi toget, hvor jeg havde regnet med at indhente den efterhånden temmeligt haltende ekspeditionsjournal. Det skulle dog ikke være sådan, da vi faldt i snak med en ung kinesisk pige. I løbet af de syv timer turen varede, fik hun istandsat en middagsaftale med os samt én af hendes veninder.

Da vi ankom til stationen, aftalte Dewey og jeg med de de to veninder, at mødes klokken 20:00 foran en restaurant, som de kendte. Derefter tog vi hen på vores hostel, og gjorde os klar til aftenens middagsaftale.
Fashionable ti minutter senere end aftalt ankom vi til restauranten, hvor de to piger stod og ventede. Herefter gik vi hen til en anden restaurant, da de i mellemtiden havde skiftet mening om hvilken de ville spise på. De startede med at bestille mad til alle, og de var tilmed så luskede at betale bagom ryggen på os. Vi havde siden togturen haft en diskussion om hvem der skulle betale; de insisterede på at betale, hvilket vi naturligvis også gjorde.
Til gengæld bestilte de ikke drikkevarer, så dér kunne vi tage revanche... hvilket vi gjorde ved at bestille fire glas af det der skulle vise sig at være Kinas dyreste juice.

Efterhånden som aftenen skred frem og snakken gik, lagde de to veninder vist langsomt op til... øhh... sjov og ballade. Det hele endte med at en invitation til at se deres universitet blev til en "I kan da også bare overnatte hos os"...
Det var vist vores stikord, og lidt efter gik vi alle afsted mod busstationen - fra vores side med en intention om at sige farvel.

Tilbage på hostlet mødte vi Jane, Jane og Julie, der sad og så "Sex in the City". Det brugte vi så også resten af aftenen på.