EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Ingen udvej fra Luòyáng

Dag 78. Søndag d. 18/09-05


Da jeg vågnede denne morgen rendte Dewey rundt og pakkede sin taske, så jeg troede han ville tidligt afsted. I en hvirvelvind stormede jeg op, og pludselig stod vi atter på busstationen. Denne gang fuldt pakkede og halvt i tidsnød, da klokken var 11:00 og vi kunne se frem til en to-timers køretur, før vi var i Luòyáng, hvor vi skulle fange et tog klokken 13:20 til Xian.
Vi var faktisk "heldige" med bussen, da vi fangede én der kørte med det samme. Til gengæld viste det sig, at vi havde taget "kyllinge-bussen", der transporterede lokale bønder fra landsby til landsby, hvilket betød at bussen stoppede konstant.

Klokken 13:25 stoppede bussen endelig ved busstationen i Luòyáng, hvorfra vi kunne gå til togstationen for at se, om vi kunne købe billetter til et senere tog.
Vi fik utroligt nok købt to billetter til klokken 13:35, hvilket vi liiige kunne nå. Glæden ville næsten ingen ende tage - i hvert fald ikke før jeg kiggede ordentligt på billetterne og så, at det var ståpladser til den syv timer lange tur.
Det gik naturligvis ikke, så vi fik, lettere nedslåede, billetterne refunderet. Herefter begyndte cirkuset, den næste times tid prøvede vi at få nogle andre billetter til samme dag, men monsteret bag disken havde vist set sig sur på os, så til sidst endte vi med to hard-seat billetter til dagen efter klokken 13:20.

Efter denne irriterende kamp indlogerede vi os på et pænt hotel, og gjorde os mentalt indstillet på at skulle overnatte i denne by igen. Herefter gik vi ud og spiste den efterhånden helt sædvanlige brunch, og da vi kom tilbage til hotellet, tænkte vi at pigerne måske også var fanget her, så vi gik hen til nabohotellet, hvor vi overnattede sidst, og spurgte efter tre høje piger.
Receptionisterne, der sad udenfor indgangen til hotellet (og lige ved siden af et bordel) sagde utroligt nok "room 405". På vejen derop tænkte jeg for mig selv, om de mon havde forstået os, eller om vi var på vej op til tre kinesiske ludere. Vi bankede på døren, og til al held var det vores veninder der åbnede.
De kunne fortælle, at de da naturligvis(?) havde fået billetter til samme aften klokken 23:00.
Herefter aftalte vi at mødes i Xian, da vores rejseruter ville mødes dér alligevel.

Resten af aftenen brugte vi på en internet café samt McDonalds.