EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Gåturen der ville være et trek

Dag 77. Lørdag d. 17/09-05


hpim3423_tn.jpg

The Pagoda Forest

Det var tidlig morgen, da vækkeuret ringede. Vi havde aftalt at mødes med pigerne og Nikolaj klokken 09:00 ved deres hostel. Desuden havde Dewey og jeg talt om at tage flugten fra dette hotel, eftersom jeg var kommet til at blokere toilettet aftenen før med en halv toiletrulle. Nødvendigheden af flugten blev tilmed endnu mere tydliggjort, da Dewey blev nødt til at bruge toilettet trods dets tilstand.
Inden vi fik pakket færdig og taget bade med videre, var tiden dog løbet fra os, så vi besluttede at blive, hvilket betød at vi måtte gå til bekendelse overfor personalet, så de kunne fikse det til vi kom tilbage om aftenen.

hpim3426_tn.jpg

Til ""Snake-Janes"" skræk løb vi ind i en lille hidsig snog...

Klokken 09:15 stod vi i receptionen på deres hostel. De ventede på os, så der var ikke lige tid til at få en, efter kinesisk standard, nogenlunde anstændig morgenmad. I stedet købte jeg nogle kiks og lidt tørret kød, som hurtigt blev fortæret, dog uden nogen egentlig mættende eller energigivende effekt.
Herefter begav vi os afsted på et trek, som vi havde læst om i The Lonely Planet. Det viste sig dog hurtigt at være en noget skuffende tur på en henholdsvis asfalteret og brolagt sti. Turen var flot... bare ikke dét, jeg definerer som et trek.

hpim3435_tn.jpg

En gangsti på en klippeside

Efter nogle timers vandring vendte pigerne og Nikolaj om, da han skulle fange en bus senest klokken 16:00. Dewey og jeg ville dog færdiggøre turen, så efter at have taget afsked med ham, fortsatte vi i et raskt tempo. Efter endnu et par timer stod vi ved enden af turen og derved også overfor et svært valg; vende om og gå samme vej tilbage eller tage en af de ventende taxaer, der kunne køre os udenom bjerget, vi lige havde krydset.
Vi endte med at tage en tredje og nok relativt fjollet mulighed; at gå taxaturen. Vi gjorde det egentligt bare for at få taxaturen billigere, men chaufførerne virkede ikke super imponerede. Efter nogle kilometer, hvor vi joggede hver gang en bil kom for bedre at kunne forhandle om prisen, var der endelig en motorcykel-med-lad-taxa, der overgav sig til vores pris.

hpim3461_tn.jpg

En flot udsigt

En del kilometer og mange flossede nerver senere ankom vi til pigernes hostel, hvor vi spurgte efter dem. Receptionisten sagde at de ikke var inde, så Dewey og jeg spiste en meget sen brunch for at slå tiden og ikke mindst sulten ihjel. Derefter ventede vi... og ventede...
Da vi efter en rum tid følte at denne vanvittige ventetid måtte have en ende, løb jeg for en sikkerheds skyld op til deres værelse for at dobbeltchecke, at de nu ikke var der. Det var de naturligvis!

hpim3476_tn.jpg

Shaolin munkenes show...

Vi var jo i Shaolin land, og dagen var endnu ikke helt på hæld, så vi købte billetter til et show med munkene samt et besøg i deres tempel.
Showet var super godt, men jeg var nu alligevel lidt skuffet. Det var ikke de verdenskendte næsten uvirkelige munke - i stedet blev vi bespist med nogle unge drenge, der stadig manglede års træning for at nå de originales niveau.

hpim3494_tn.jpg

Vi var så heldige at se en kort opvisning fra en rigtig munk!!!

Efter også at have set templet spiste vi allesammen grillspyd med ris ved en madbod på gaden, hvor mange af de unge kung-fu trænende drenge også spiste.
Det var en hyggelig afsked med pigerne, som ikke ville helt samme vej som Dewey og jeg.

hpim3502_tn.jpg

Hyggelig afsked med pigerne...