EXPLORERS.DK

Home Om mig Nyheder Gæstebog

Asien 2005/2006

Kort visit i Cambodia

Dag 160. Fredag d. 09/12-05


hpim4449_tn.jpg

Central Market i Phnom Penh

Bare en uge efter jeg trådte over grænsen til Cambodia, var jeg allerede på vej ud af landet igen. Det var ikke lang tid til at opleve et land, men jeg havde nu alligevel fået set lidt.

hpim4465_tn.jpg

Kæmpe monument i midten af the Killing Field

I Ho Chi Minh havde jeg købt en direkte billet til Phnom Penh, hvilket var 12 dollars i stedet for 5, som den indirekte kostede. Det var tydeligvis ikke den fortrukne billettype for backpackers, så da jeg stod ud af bussen i Phnom Penh, som den eneste turist, blev der næsten masseslagsmål mellem motorcykel-taxa-chaufførerne om hvem der kunne kapre mig. Heldigvis var der en usynlig linie ved nogle bænke, som blev strengt håndholdt af en bidsk trold. Da jeg, uvidende om denne linie, trådte ind på det beskyttede område, fik de chauffører, som fulgte mig, bogstavligt skrevet pisk med en bambuspind, trolden rendte rundt med. Det fik dem på flugt!
I det område mødte jeg en tourguide, som henviste mig til Asia Hotel, hvilket jeg snart efter indlogerede mig på. Mit rum var relativt dyrt, men til gengæld var det på størrelse med en balsal.

hpim4490_tn.jpg

The Royal Palace

De næste par dage trissede jeg rundt Phnom Penh centrum, og efter at have set på utallige fake ure rundt omkring i byen, bestemte jeg mig endelig for et Rolex. Jeg brød mig generelt ikke om Rolex, men dette var nu alligevel ok.

hpim4524_tn.jpg

Solnedgang over Angkor

Jeg havde også en dag, hvor jeg så de større attraktioner i og rundt om byen.
Jeg startede med at køre til The Killing Fields et stykke uden for byen, hvor jeg på vejen stoppede ved en skydebane. Der prøvede jeg at skyde med en Kalashnikov samt en Colt 45, hvilket var temmeligt cool.
The Killing Field var ganske frygteligt; massegravene og ikke mindst et kæmpe monument i midten at stedet, der var fuld af kranier, satte min foregående skydning lidt i perspektiv.
De næste destinationer var The Royal Palace, et par templer og til sidst The Russian Market, der trods sit navn dog ikke havde noget med rusland at gøre.

hpim4542_tn.jpg

Angkor Wat

Et par dage efter tog jeg videre til Siem Riep, hvor verdens største arkæologiske site, Angkor ligger.
Turen fra Phnom Penh tog jeg via en ekspres færge, som en motorcykel-taxa-chauffør ved et tilfælde havde kørt mig til dagen forinden. Billetterne var næsten udsolgt, så jeg fik en billet bagerst i båden. I praksis betød det, at jeg sad lige foran en aircondition på speed, hvilket igen betød at jeg næsten blev blæst ud af mit sæde af en frysende kold orkan i nakken.
Jeg overlevede dog med kun mindre forfrysninger, og da båden kom frem stod en mand med et skilt med mit navn.

hpim4559_tn.jpg

...

Efter at have indlogeret mig på Coconut Villa Lodge, hyrede jeg manden med skiltet til at være min chauffør for resten af dagen samt den følgende dag.
Det var efterhånden halvsent, så han kørte mig til et af templerne, hvor jeg fra toppen så solnedgangen over landet. Herefter kørte han mig tilbage på hotellet, og vi aftalte at mødes næste dag klokken 08:00.

hpim4624_tn.jpg

...

Hele næste dag kørte jeg rundt og så på templerne... det var ganske simpelt et fantastisk sted.
Den dag prisede jeg mig lykkelig for mit 1GB hukommelseskort til kameraet, da jeg tog mere end 400 billeder.

hpim4656_tn.jpg

En sø ved et af templerne, hvor et par drenge badede. Det tiltrak en gruppe af munkes opmærksomhed.

Turen ud af Cambodia foregik i bus fra Siem Riep til Bangkok, hvilket var en udmattende tur på 13,5 timer.

hpim4815_tn.jpg

...